Glazba

GLAZBENI TEČAJEVI

Tečaj glasovira

PROGRAM: Moguće je slijediti program osnovne glazbene škole, ali i uključiti sviranje različitih popularnih melodija uz svladavanje osnova glasovirske tehnike i glazbene teorije

SKUPINE: Individualna nastava – djeca školskog uzrasta, studenti, odrasli

SATNICA: 32 sata – jednom tjedno 60 minuta. Vrijeme pohađanja nastave prema dogovoru

POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a

Tečaj gitare

PROGRAM: Obuhvaća sviranje pop i rock  melodija, te svladavanje durskih i molskih kvintakorda i septakorda uz primjenu u pratnji pjesama

SKUPINE: Podjela u skupine prema dobi (stariji i mlađi) i predznanju (početnici i napredni) s najviše deset polaznika

SATNICA: 64 školska sata – jednom tjedno 90 minuta, u večernjim satima

POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a

Tečaj synthesizera

PROGRAM: Obradom i prilagodbom izabranih klasičnih, zabavnih i popularnih skladbi polaznici na praktičan način upoznaju instrument, te usvajaju teoretsku i tehničku glazbenu problematiku.

SKUPINE: Podjela u skupine prema dobi (stariji i mlađi) i predznanju (početnici i napredni) s najviše deset polaznika

SATNICA: 32 sata – jednom tjedno 60 minuta, u večernjim satima

POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a.

KONCERTI

Već niz godina organiziramo redovite mjesečne i prigodne svečane koncerte u povodu nadnevaka kao što su Uskrs i Božić. Osim koncerata klasične glazbe, organiziramo i koncerte jazz, blues, etno i filmske glazbe. Koncertne večeri su, uglavnom petkom ili subotom u prostoru Kulturnog centra, Dubrava 51 a (mala dvorana ili plesna dvorana), a ponekad i u pojedinim dubravačkim crkvama.

Tijekom proteklih godina nastupio je niz glazbenih solista i komornih ansambala različitih profila, uključujući najznačajnija imena hrvatskog glazbenog života, ali i mlade glazbene umjetnike.

Pri odabiru glazbenika koji će nastupiti pazimo na raznovrsnost glazbenih sastava, te skladatelja i skladbi koji se izvode na koncertima, te na taj način publici omogućavamo da uživa u zvuku što više različitih glazbenih instrumenata, kao i širokom dijapazonu skladbi različitih skladatelja raznih povijesno-glazbenih razdoblja.


Informacije:
Infocentar (radnim danom 10 – 20 sati)
Kulturni centar
Dubrava 51 a
tel. 01 2050 050
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Skip to content