Međunarodna etnografska izložba Vrijeme nade

Svečano otvorena medjunarodna etnografska izložba Vrijeme nade u Narodno Sveučilište Dubrava u partnerstvu s Ukrajinskom zajednicom grada Zagreba,uz prisustvo umjetnica slamarske umjetnosti Jozefina Skenderovic iz Subotice i Marije Kravčuk iz Ukrajine.

Uz mnogobrojne goste , predstavnice Ministarstva kulture i medija, Mariju Meleško predsjednicu  Ukrajinske zajednice Grada Zagreba i partnere u projektu, predstavnike ukrajinskih predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkoj prisutne je pozdravila ravnateljica Narodnog sveučilišta Dubrava Sandra Banić Naumovski, a o značenju i vrijednosti izložbe su govorili umjetnički ravnatelj MSF Zagreb dr. sc. Tvrtko Zebec, Renata Margaretić Urlić, glasnogovornica Ministarstva kulture i medija RH. Umjetnice su  predstavile Marija Meleško i autorica izložbe dr.sc. Lucija Franić Novak.

U glazbenom dijelu svečanost su obogatili ukrajinska etno pjevačica Anna Del  i ansambl Tory i Tea Stanišak uz pratnju tamburaša. Svi prisutni su popili “uzvar” ukrajinski hladni napitak od voća i piroške s jabukama i sirom.


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content