Radionice tijekom školskih praznika – srpanj 2024.

Besplatne kreativne radionice za djecuOPROSTITE, JA SE ODMARAM! Besplatne radionice tijekom školskih praznika – srpanj 2024.

U srpnju nastavljamo s radionicama tijekom školskih praznika. Radionice su interdisciplinarne, tematski pokrivaju širok spektar djelatnosti, od usko umjetničkih preko zanatskih do radionica u domeni zelenih politika koje spajaju kreativnost i reciklažu, odnosno ponovnu uporabu ili prenamjenu otpada i otpadnih materijala.

Prijaviti dijete možete na ovom linku  (ako prijavljujete više djece molimo da za svako dijete izvršite posebnu prijavu).


Radionica izrade nakita različitim tehnikama

Radionica traje 5 dana, od ponedjeljka 1. srpnja do petka 5. srpnja svaki dan od 10 do 12 sati ujutro

Uzrast: 3. razred (10+)
Voditeljica: Margita Bralić

Sadržaj radionice:

  • Macramé narukvice – polaznik/ca uči kako izraditi narukvicu od konopa i perlica pritom učeći različite vrste čvorova i njihova imena.
  • Oblikovanje žice – polaznik/polaznica izrađuje komad čvrstog nakita od žice. Pritom uči kako savijati žicu, kako ju otvrdnuti i omekšati te razlike između osnovnih metala koji se koriste pri izradi nakita.
  • Perlice od papira – svaki polaznik/ca od papira izrađuje perlice i od njih izrađuje ogrlice. Pritom uči o postupku reciklaže papira te kako od nježnog materijala izraditi izdržljiv predmet.
  • Upcycling nakita – polaznik/ca na raspolaganje dobiva određenu količinu starog nakita i kao zadatak ga treba oporabiti, tj. izraditi novi komad nakita. Pritom uči o procesu oporabe kao koraku koji dolazi prije reciklaže i važan je za zbrinjavanje otpada.
  • Shrinky dinks – polaznik/ca na raspolaganje dobiva tzv. Shrinky Dink plastiku. Radi se o vrsti plastike, debljine hamer papira i A5 dimenzija na koju se može crtati. Nakon crtanja, plastika se zagrije fenom za sušenje kose i smanji 3 puta u odnosu na početnu veličinu. Na taj način je moguće izraditi personalizirani nakit s vlastitim crtežima

Moj prvi štafelaj – likovna radionica

Radionica traje 5 dana, od ponedjeljka 8. srpnja do petka 12. srpnja svaki dan od 10 do 12 sati ujutro

Uzrast: 3. razred (10+)
Voditeljica: Sanela Đurinec

Sadržaj radionice: crtanje i slikanje po gledanju kompozicije, od mrtve prirode do različitih predmeta i oblika, tako da polaznici savladaju smještanje kompozicije u format uz kolorističke odnose i odnose svijetla i sjena.


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content