Sjećanja kvarta

Živite u Dubravi? Radite u Dubravi? Školovali ste se u Dubravi? Dodatno ste se obrazovali u Dubravi? Gledali ste predstavu, koncert, izložbu, film u Dubravi? Išli ste na neki tečaj u Dubravu? Voljeli ste u Dubravi? Volite Dubravu? Ne znate ništa o Dubravi?

Ukoliko je bilo koji od odgovora na postavljena pitanja pozitivan, pozivamo vas na okrugli stol Sjećanja kvarta. Sjećanja kvarta naziv je višegodišnjeg programa kojim Narodno sveučilište Dubrava planira prikupljati zapise, dokumente, sjećanja, uspomene o zagrebačkoj Dubravi, od 1958. godine do danas. Program će se provoditi kao niz razgovora s građanima, kulturnim radnicima, umjetnicima i drugim pojedincima koji su obilježili postanak i rad Narodnog sveučilišta Dubrava, od njegovog osnutka. Na ovom okruglom stolu bit će prikazana digitalna monografija Ustanove u razdoblju 1958.-2018. godine, „Tragovima nastanka i postojanja“, urednika Krešimira Kvočića, a namjera je cjelokupnog projekta nadograditi digitalnu monografiju te nastaviti prikupljati informacije, dokumente i zapise, do konačnog izdavanja tiskane monografije Ustanove povodom njezina 70. rođendana, 2028. godine.

Kako bismo uspjeli u ovim namjerama, trebamo vašu pomoć, stoga dođite pogledati kako smo započeli ovaj proces i najvažnije, dođite razgovarati s nama o nama i o Dubravi u malu dvoranu Kulturnog centra u ponedjeljak 17. lipnja 2024. u 19 sati!

Na okruglom stolu bit će predstavljen projekt S Ribnjakom na kavi, koji je na srodan način provođen i koji je rezultirao monografijom Centra mladih Ribnjak, povodom njegova 70. rođendana.

Gosti:

  • Sandra Banić Naumovski, ravnateljica Narodnog sveučilišta Dubrava i moderatorica razgovora
  • Krešimir Kvočić, urednik digitalne monografije „Tragovima nastanka i postojanja“
  • Dr. sc. Ivana Crljenko, recenzentica monografije „Tragovima nastanka i postojanja“
  • Pavlica Bajsić Brazzoduro, ravnateljica Centra mladih Ribnjak
  • Katarina Kolega, autorica monografije „Pričaj mi o Ribnjaku: 70 godina uspomena“

*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content