Eat-art radionica za sve uzraste

Eat-art radionica za sve uzraste

Petak, 12. 4., 16:00 – 18:30 h, Kulturni centar, Dubrava 51 a

Sudjelovanje besplatno uz obaveznu prijavu na domino.artprojekt@gmail.com


Želite probati nešto novo? Kako vam se čini ova kombinacija: osobne priče o Dubravi, ispričane ili nacrtane, te izrada skulptura iz jestive mase, skulptura zanimljivih oku, ali koje možete i kušati? Dođite na besplatnu radionicu koja će se održati u Kulturnom centru, Dubrava 51 a, u petak, 12. travnja od 16:00 do 18:30, no ne zaboravite se prvo prijaviti na domino.artprojekt@gmail.com.

Nakon što je u ožujku prikupila priče i crteže stanovnika Dubrave o njima dragim i značajnim, a skrivenim i tajnim mjestima u kvartu (u zamjenu za koje im je darovala svoje zdrave kolače), umjetnica Nikolina Butorac poziva sad sve zainteresirane na kreativnu eat-art radionicu izrade skulptura iz jestive smjese za sirove kolače. Sudionici svih uzrasta pozvani su izraditi 3D model nečijeg crteža ili priče te isprobati ovu neobičnu i zabavnu metodu likovnog izražavanja. Na završetku radionice modelirane radove ćemo fotografirati te konačno pojesti. Cilj je podijeliti proživljena iskustva i sinergije situacija kroz kiparsko-kulinarsko druženje, te stvoriti opuštenu atmosferu razmjenjivanja tajnovitih zelenih kutaka Dubrave.


Nikolina Butorac rođena je 1986. u Zagrebu. Godine 2012. diplomirala je na odsjeku za Animirani film i nove medije, smjer Novi mediji, pod mentorstvom prof. Andreje Kulunčić. Od 2010. sudjeluje na brojnim skupnim izložbama i festivalima, te u performativnim projektima i umjetničkim radionicama. Nit vodilja njenog umjetničkog stvaranja su osobna, proživljena iskustva, reakcije na sinergije situacija, krajolika i svih onih drugih s kojima dijelimo ovu stvarnost. Važna strategija rada je uključivanje publike, odnosno istraživanje granica individualnog i kolektivnog, fizičkog i efemernog, mobilnog i fiksnog. Godine 2015. odlazi na rezidencijalni boravak u Finsku, gdje radi društveno angažirani projekt, instalaciju od biljaka u javnom prostoru grada Raume. Godine 2021. sudjeluje na grupnoj izložbi u galeriji Myymälä2, u Helsinkiju, povodom događaja Relational Art Week, s video radom: Vjerojatnost napora/The Probability of Effort. Od 2022. do 2024. ostvaruje kolaboraciju s umjetnicom Gail Hocking (Australija), te izlažu zajednički rad; Erozija budućih sjećanja, u Adelaidu, galeriji FeltSpace i galeriji Cekao u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu.

Više informacija: Domino (https://thisisadominoproject.org/razmjena-prica-za-kolacic-i-eat-art-radionica/)


Umjetnički projekt “Moje tajno, skriveno mjesto Dubrava” Nikoline Butorac dio je projekta “Fabule kvarta” koji se odvija u okviru programa Kultura i umjetnost u zajednici, u produkciji udruge Domino te u partnerstvu s Narodnim sveučilištem Dubrava koji financijski podržava Grad Zagreb. Godišnji program udruge Domino podržava Zaklada Kultura nova.


 

 

 

Ciklus radionica je dio programa “Fabule kvarta” u produkciji udruge Domino.

Financijska podrška: Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content