Književna tribina: Putovanja u druge svjetove

KNJIŽEVNA TRIBINA: PUTOVANJA U DRUGE SVJETOVE

Juraj Bubalo, prof. filozofije i sociologije, rođen je 1976. u Zagrebu. Pustolovan i znatiželjan, istodobno iznimno obaviješten i načitan putnik i pisac, dosad je pretežno bio okrenut Istoku i Mediteranu, no nije mu, primjerice, strano ni često bicikliranje manje ili više poznatim zakutcima Hrvatske i okolnih zemalja. Autor je nekoliko zapaženih, žanrovski različitih putopisa: Put Indije, Sto dana Azije, Dodir Orijenta. Priredio je knjige Putovanja braće Seljan i Papuanski dnevnik Tibora Sekelja, dosta pisao i o drugim našim putnicima i putopiscima, recimo u časopisu Meridijani, a ove godine izaći će mu i autorska knjiga na tu temu. Inače, Bubalo živi i radi u zagrebačkoj Dubravi, profesor je u XII. gimnaziji i Veterinarskoj školi.

Osim o svojim putovanjima i knjigama, Bubalo će nam govoriti i o manje poznatim detaljima vezanim uz neka putovanja Željka Malnara, a u povodu Malnarova 80. rođendana, koji bi taj vjerojatno najpopularniji, a svakako najkarizmatičniji hrvatski putnik i putopisac proslavio na proljeće ove godine. U razgovoru će sudjelovati i mlade novinarke i novinari iz Agronomske škole u Zagrebu.

Vidimo se na Književnoj tribini u Maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, u utorak, 13. veljače. Početak je u 19 sati, a ulaz slobodan.

Književna tribina održava se u sklopu programa Slušaj ovo! – tribine u ciklusima Narodnog sveučilišta Dubrava.  


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content