FABULE KVARTA: Rapsodije Gornje i Donje Dubrave

FABULE KVARTA: Rapsodije Gornje i Donje Dubrave

Sve odrasle koji pišu ili bi htjeli pisati poeziju, a zanima ih i Dubrava, pozivamo na besplatan ciklus eksperimentalnih radionica poezije u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava. Voditeljice su Betina Ilić Grički i Aneta Vladimirov, a gostujuće predavačice Jasmina Mujkić i Andrijana Kos Lajtman. Radionice će se održavati subotama. Počinjemo 17. veljače u 10 sati, a dalje po dogovoru.

E-mail s prijavom pošaljite što prije na adresu domino.produkcija@gmail.com i ne zaboravite nam napisati nekoliko rečenica o sebi te zašto biste voljeli ići na radionicu.

Organizator je udruga Domino u partnerstvu s Narodnim sveučilištem Dubrava na projektu Kultura i umjetnost u zajednici.


VAŽNE INFORMACIJE:

  • SUBOTE: 17. veljače / 24. veljače / 2. ožujka / 9. ožujka / 16. ožujka / 23. ožujka / 6. travnja / 13. travnja 2024.
  • prvi susret – 17.2. u 10 sati
  • trajanje susreta – 2 sata s pauzom
  • termini ostalih susreta podložni su usuglašavanjima polaznika/ca
  • posljednji susret kao javno čitanje – subota 20.4.
  • radionica se ne naplaćuje
  • prijave: domino.produkcija@gmail.com
  • Molimo uz prijavu pošaljite malu biografiju (par rečenica o sebi) te zašto biste voljeli/e ići na radionicu.

“Rapsodija Gornje i Donje Dubrave” četvrti u nizu ciklusa radionica eksperimentalne poezije u okviru kojih voditeljice iznova propituju postoje li granice između poetskog svijeta i njegovog ostatka u kojem većina nas prebiva iz dana u dan. Poetsko se u ovakvom pristupu ispostavlja kao nešto posve blisko, poznato iako ne nužno imenovano odnosno kao nešto što uz malo prakticiranja i igre možemo prepoznavati u svakodnevnom životu, u njegovim najuobičajenim momentima. Na ovim radionicama učit ćete se očuđavanju naizgled običnog i raskrinkavanju onog što se mistificira i čini udaljenim i hermetičnim. Pjesnikinje Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički su za sve polaznike i polaznice pripremile vježbe i igre na kojima će se baviti naslijeđem umjetnosti u likovima nekih od najistaknutijih stanovnika i stanovnica kvarta istočno od Maksimirske šume a zapadno od Sesveta. Na radionicama se očekuju i gostovanja drugih pjesnikinja i istraživačica poetskih postupaka i nepoetskih ustupaka. Istraživat će se kvartovska strategija života i izlaska sunca, tražiti divlje bilje i poticati na razmišljanje o plemenitoj naseobini u konačnici i čuvene Vesne Parun, čija će poezija poslužiti kao uvod u proljeće 2024. godine.

Betina Ilić Grički i Aneta Vladimirov pripadaju sve većem krugu pjesnika i pjesnikinja koji kroz radioničarski rad otkrivaju svoj umjetnički impuls. Dosadašnja životna iskustva oblikovala su ih u smjeru eksperimentiranja i istraživanja poetskog u drugim sferama umjetnosti jednako kao i u svim drugim manje ili više životnim formatima koji mogu zadovoljiti potrebu za smislom. U godini pandemije susrele su se na radionici poezije u CeKaPe-u kod Olje Savičević Ivančević i nastavile potom skupa kod Ivane Bodrožić. Njihove su pjesme našle svoje mjesto u zajedničkoj zbirci poezije “Na početku novog kruga”. Betina je također autorica pjesničke zbirke “Bilješke iz Petrove šume” koja je nastajala u isto vrijeme kad i nagrađivani animirani film „Petrova šuma“ napravljen prema njenoj kratkoj priči. Aneta je autorica pjesničkih zbirki “Pakao ne možeš poljubiti da prođe” i “KostFutura”.


 

 

 

Ciklus radionica je dio programa “Fabule kvarta” u produkciji udruge Domino.

Financijska podrška: Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova

Autorica fotografije: Betina Ilić Grički


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content