Početni tečaj šivanja

KROZ UŠICU IGLE 
Dosta ti je dosadnih copy-paste stylinga? Voliš modu i imaš puno ideja, a ne znaš kako ih realizirati? Onda je ova radionica pravi odabir za tebe!

POČETNI TEČAJ ŠIVANJA: Upoznavanje s materijalom potrebnim za tečaj, priborom i strojem za šivanje. Uvlačenje konca i vježbe na tkanini. Konstrukcija jastučnice po željenim mjerama, krojenje i šivanje iste, šivanje zatvarača. Konstrukcija i krojenje pregače od starih traperica. Šivanje volančića na pregaču, našivanje džepa i traka za vezanje. Upoznavanje sa “Burdom”, časopisom za krojenje. Vađenje kroja za suknju i krojenje suknje po vlastitim mjerama. Šivanje suknje, spajanje bočnih šavova, obrada šavova cik-cak bodom. Zapeglavanje pasice na pola, šivanje na suknju, uvlačenje gume, porub. Vađenje kroja za hlače na gumu, krojenje hlača i spajanje. Šivanje hlača, spajanje bočnih šavova, obrađivanje šavova. Šivanje gume u struku i određivanje dužine hlača, porub. Krojenje i šivanje jednostavne tunike ili haljine šišmiš rukava.

DOB: mladi i odrasli
SATNICA: 10 tjedana (30 školskih sati) – od 22 siječnja do 25. ožujka 2024.
VODITELJICA: Irena Hruška / Anka Tiljak
POHAĐANJE: učionica br. 1, 2. kat, Kulturni centar Dubrava, Dubrava 51 a
TERMIN U TJEDNU: ponedjeljkom 19:00 – 21:15 h

POČETAK TEČAJA: ponedjeljak 22. siječnja 2024.

UPISI U TIJEKU u Infocentru Kulturnog centra (Dubrava 51 a) radnim danima od 9 do 19 sati.


*Šivaća mašina: posjedovanje šivaće mašine nije uvjet za upis, ali ako imate svoju mašinu slobodno je ponesite na sat. U slučaju da nemate mašinu, za početak možete koristiti nekoliko naših dostupnih u učionici, no savjet je da s vremenom nabavite svoju, voditeljica će vam savjetima pomoći pri odabiru.


UPISI: Infocentar Kulturnog centra, Dubrava 51 a (do petka 19. siječnja)

  • Pri upisu se potpisuje ugovor o pohađanju programa.
  • Maloljetne osobe na upis moraju doći s punoljetnom osobom (roditeljem ili skrbnikom) koji mora donijeti na uvid dokument s OIB-om i potpisati ugovor, također treba pripremiti i OIB maloljetne osobe koju se upisuje.

Za ostale informacije vezane uz kulturno-obrazovne programe pošaljite mail na infocentar@ns-dubrava.hr ili nazovite 01 2050 050!


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content