Artupunktura u Dubravi

Narodno sveučilište Dubrava prepoznatljiv je epicentar kulturnih zbivanja u istočnom dijelu grada koji pruža vrhunsko iskustvo različitih umjetničkih praksi i sudjelovanja stanovnika. Stoga ćemo u sklopu projekta “Artupunktura” predstaviti afirmirane umjetnike različita duktusa dvjema samostalnim izložbama i likovnim kolonijama.

U Fotogaleriji Dubrava otvorit će se 13. listopada u 19 sati izložba Željka Krčadinca, fotografskog kroničara Zagreba, kao i osobnih životnih percepcija gradova, različitih kultura i prirode, pod nazivom Male priče na pariće. Izložba će se moći razgledati do 9. studenoga 2023.

U Galeriji Vladimir Filakovac (Dubrava 51 a) otvorit će se 13. listopada u 20 sati izložba akademske slikarice Sanje Jureško pod nazivom Izlaz. Izložba će se moći razgledati do 2. studenoga 2023.

Ispred Kulturnog centra (Dubrava 51 a) održat će se 21. i 22. listopada od 10 do 14 sati Likovna kolonija Dubrava 2023. na kojoj će sudjelovati pozvani profesionalni i samouki autori. To je prilika da zainteresirani posjetitelji doznaju kako nastaje pojedino umjetničko djelo; od njegove ideje pa sve do uspješne realizacije. U slučaju vremenskih nepogoda likovna će se kolonija održati u predvorju Kulturnog centra.


Artupunktura, jedinstveni projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, predstavlja platformu za kulturu i umjetnost koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu. Zajedničkim umjetničkim djelovanjem brojnih umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.

 

         

#Zagreb    #VisitZagreb    #artupunktura

 

 

Skip to content