Koncert klasične glazbe – Trio Crisóstomo

14. listopada, subota, 20 h, predvorje, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Koncert klasične glazbe: Trio Crisóstomo
Ulaz slobodan


U subotu, 14. listopada, u 20 sati, u predvorju Kulturnog centra na adresi Dubrava 51 a, očekuje vas nezaboravan koncert klasične glazbe tria Crisóstomo kojeg čine glazbenici čija suradnja donosi programsko osvježenje na koncertnoj sceni. Ovaj koncert obećava širok spektar glazbenih doživljaja i nezaboravnu glazbenu večer uz umjetnike: Krešimira Marmilića na violini, Matiju Štajcara na violončelu i Lovorku Begović na harfi.

Koncert klasične glazbe Tria Crisóstomo nudi raznovrstan i bogat glazbeni doživljaj. Ulaz na koncert je slobodan, ne propustite priliku uživati u predivnoj glazbi i talentu ovih iznimnih glazbenika.


PROGRAM:

Maria Theresia von Paradis – Sicilienne
Edward Elgar – Jutarnja pjesma
Camille Saint-Saëns – Labud
Giovanni Battista Cirri – Duo za violinu i violončelo, op. 12 u G-duru (Allegro con brio – Adagio – Rondo)
Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič – Romansa iz suite „Obad“, op. 97
Luigi Maurizio Tedeschi – Pattuglia Spagnuola (Španjolska straža), op. 32 za harfu solo
Mihail Ivanovič Glinka – Romansa “Sumnja”
Johannes Snoer – Valse caprice, za harfu
Miroslav Miletić – Monolog
Joe Hisaishi – Kiša
Rolf Løvland – Serenada Proljeću: Pozivanje


Crisóstomo trio

Trio Crisóstomo, istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga glazbenici čija suradnja donosi programsko osvježenje na našu koncertnu scenu pa ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem.
Izvrstan prijem ostvarili su i kod talijanske publike na Festival Udine Castello u Udinama gdje su nastupili u sastavu Zagreb Pallette ansambla, a također i na 56. izdanju plovdivskog festivala komorne glazbe u Bugarskoj.

Brojne video zapise sa svojih koncerata objavili su na stranicama Youtubea.

Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima.

 „…osim glazbenika  i njihovog muziciranja, te ponekog  cvrčka i dakako zasluženog pljeska posjetitelja, doista se nije čuo niti glas. Najbolji dokaz  da je riječ o pravoj poslastici  za ljubitelje klasične glazbe.“ (Zadarski list)

Krešimir Marmilić – rođen u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana Universityju. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Finskoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I. M. Jarnovića i F. Krežme izdanja MIC-a iz Zagreba. Tonski zapis „Noćni čar“ s djelima F. Krežme objavljen mu je 2018. godine te „Piano Violinissimo“ minijature hrvatskih skladatelja 2022. 

Voditelj je i osnivač Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb (1995.) kao i nekoliko komornih sastava; Klavirski trio MAK, Komorni duo i Komorni trio Crisóstomo, Croazzolla Concertante ansambl. Član je također i Chordes i Solemnis tria. Radio je u orkestrima u SAD-u, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Snimao je djela hrvatskih skladatelja za potrebe HRT-a.

Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima.

Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

 

Matija Štajcar – rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifaryja, prof.  Baerta, prof. van Doorna i prof. Gendrona. Bio je član orkestara BRT, Solista Belgijskog komornog orkestra, Kraljevske opera “La Monnaie” – Bruxelles, Kraljevske opera u Gentu i WDR-a. Također, bio je član mnogih komornih sastava: TrioMusicalConsort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Stalni je član  Komornog dua i tria Crisóstomo. Na mnogobrojnim koncertima nastupao je i kao solist.

Lovorka Begović – rođena u Zagrebu, školovanje na harfi započela je kod prof. Biserke Krčelić, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Dijane Grubišić Ćiković. Usavršavala se je na seminarima kod prof. Marie Graf, Patrizije Tassini, Kateřine Englichove i Laure Sofije Caramellino. Surađivala je s većinom hrvatskih orkestara (Varaždinski komorni orkestar, orkestar HNK u Rijeci, Mandolinski orkestar Sanctus Domino, Camerata Zagreb, Dubrovački simfonijski orkestar i drugi). Svirala je u raznim komornim sastavima uključujući Gymnopedisteduo i Neoclassico trio. Zaposlena je u glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu i njezine učenice iza sebe imaju brojne uspješne nastupe, dobitnice su nagrada na natjecanjima, a neke su i nastavile školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content