Dubrava gori: Okrugli stol

Dubrava gori: Okrugli stol

Dubrava gori: Okrugli stol

Okrugli stol s temom umjetnosti u zajednici završetak je projekta Dubrava gori, a održat će se u maloj dvorani Narodnog sveučilišta Dubrava (Dubrava 51 a) u subotu, 15. travnja s početkom u 15 sati.

Izmještanje Akademije likovnih umjetnosti jedna je od važnih prekretnica u njenom kontinuiranom djelovanju. Procesi koji su se odvijali u poznatim prostorima i okolišu prekinuti su na najmanje tri godine u kojima se ti procesi moraju redefinirati u sasvim novim prostornim uvjetima, ali i u potpuno novom društvenom okružju.

Okrugli stol bit će refleksija na projekt, a posebno na pitanja koje ovakvi projekti otvaraju, poput društvene stigmatizacija ukusom, “bjelokosne” sveučilišne pozicije koja živi na marginama vlastitog društvenog konteksta ili uopće pokušaja razumijevanja koja je danas društvena funkcija umjetnosti.

U prvom dijelu ranije spomenuti studenti i mentori predstavit će iskustva rada na projektu, nakon čega će uslijediti panel u kojemu sudjeluju voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Josip Zanki (ALU), izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak (FFZG), umjetnica Nikolina Butorac i red. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac (ALU).

Okrugli stol
15:00 – 16:00 – Predstavljanje projekta (studenti/ce i mentori/ce)

Panel diskusija
16:05 – 16:45 – voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Josip Zanki (ALU), umjetnica Nikolina Butorac i red. prof., dr. sc. Tomislav Pletenac (ALU)

Ulaz slobodan.


Više o aktivnostima projekta…

Projekt Dubrava gori: izmještanje Akademije likovnih umjetnosti, kao što i sam naslov kaže osvrće se na premještanje Akademije u novu četvrt i nove zajednice koje obilježavaju prostor zagrebačke Dubrave.

Okosnicu samog projekta čini upravo rad i suradnja s različitim zajednicama u kojima se one isprepliću sa studentima i studenticama Akademije u radioničkim programima kojima nastaju najrazličitiji umjetnički radovi i pothvati.

Program radionica:

  • Dječje kazalište Dubrava, 11.-13.4. utorak-četvrtak, 12-14h: scenografsko-likovna radionica za djecu stariju od 10 godina pod vodstvom studentica nastavničkog, slikarskog i novomedijskog odsjeka Antonele Šurbek, Marte Milinović i Rade Ive Sibile pod mentorstvom mag. educ. art Mije Maraković.
  • Frama Sv. Leopold Mandić, utorak 11.4., 20-22h: kiparska radionica za mlade framaše održava se pod vodstvom studenta kiparstva Antuna Sekulića.
  • Grad mladih, srijeda, 12.4., 10-14h: likovna i kreativna radionica za učenike 5.-8. razreda te ukrajinsku djecu privremeno smještenu u Gradu mladih. Radionicu održavaju studenti nastavničkog smjera Mihaela Rašica i Ante Šabić te kiparstva Luka Didi Pejanović pod mentorstvo mag. educ. art Ivana Oštarčevića 
  • Konjščinska, srijeda 12.4., 17-19h: radionica vezanja za sve susjede i zainteresirane vode studentice odsjeka za nove medije i animirani film Marie-Jeanne Jukić i Ivana Šerić pod mentorstvom mag. art. Željka Beljana. 
  • Udruga Arka, četvrtak, 13.4., 9-12h: kiparska, kreativna radionica za korisnike udruge održava se pod vodstvom studenata kiparstva Kristijana Popovića i Mateje Despot.
  • NK Dubrava Tim Kabel, petak 14.4. 12:30-16h: radionica ulične umjetnosti održava se pod vodstvom studentice slikarstva Leonarde Fofić te novih medija Kaje Dujmić za klupsku djecu (no ni slučajnim prolaznicima neće se uskratiti prilika), a u sklopu programa studentice će izvesti i mural.

Ako vas zanima koji su rezultati suradnji, ali i što novog, samo za ovaj projekt realiziraju studenti Leonardo Losciale (kiparstvo), Marina Brkić (kiparstvo) i Monika Miloševski (novi mediji) u dvorištu Akademije, pridružite se velikom vodstvu kojim će nas provesti student Ante Šabić i alumna Mara Nola u petak, 14. travnja. Vodstvo počinje u 16:00 sati s okupljanjem ispred udruge Arka (Kanarinska 4), a plan obilaska je sljedeći.

16:00 : udruga Arka, Kanarinska 4
16:15 : dvorište Dječjeg kazališta Dubrava, Cerska 1
16:35 : izlog, Konjščinska 1
16:55 : dvorište župe Sv. Leopold Mandić, Leopolda Mandića, 41
17:15 : dvorište Akademije, Kolakova 12 (Jadran film)
17:50 : stadion NK Dubrava Tim Kabel, Blaža Jurišića 2
18:30 : Grad mladih, Hrvatske mladeži 19
19:30 : druženje u dvorištu Akademije, glazbeni program: Chimot


Organizacija projekta
Organizator: Akademija likovnih umjetnost
Organizacijski tim: Tomislav Pletenac, Laura Stojkoski, Mihaela Zajec, Josip Zanki
Foto i video materijali: Marta Dijak i Monika Miloševski


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb

tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

 

 

Skip to content