Dubrava gori: izmještanje Akademije likovnih umjetnosti

Besplatna kreativna radionica u Dječjem kazalištu Dubrava u Cerskoj 1

U sklopu projekta Dubrava gori koji organizira Akademija likovnih umjetnosti pozivamo djecu stariju od 10 godina da se priključe besplatnoj trodnevnoj kreativnoj radionici izrade scenografije za produkciju Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava. 

11. – 13. travnja, svaki dan od utorka do četvrtka, 12.00 – 14.00 h, Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
– voditeljice: studentice Akademije likovnih umjetnosti Antonela Šurbek, Marta Milinović i Rada Iva Sibila, mentorica Mia Maraković 
– prijave putem ovog google obrasca


SAZNAJTE VIŠE O PROJEKTU…

Dubrava gori: izmještanje Akademije likovnih umjetnosti projekt je koji polazi od strategija društvenih praksi, umjetnosti u zajednici (community art practice) i nasljeđa Krste Hegedušića, njegova rada u Hlebinama, ali i kao voditelja Majstorske radionice ALU.

Riječ je o projektu koji se osvrće na preseljenje Akademije u prostor Jadran filma u Dubravi s ciljem upoznavanja studenata/ica s novim kvartom, njegovim ljudima, navikama i potrebama. Uvriježeno je misliti kako je Dubrava “spavaonica Grada”, “sportsko selo” i “predgrađe Zagreba”, no ovim bismo projektom htjeli ukazati kako je ona (i) grad u malom, i zaštićena kulturna dobra, i hollywoodska prošlost. Ona je sve svoje šume i sve svoje raznolike zajednice. Ona je mnogo toga i još više.

Sam projekt sastoji se od tri dijela: radionice sa zajednicom i večere sa studentom/icom, realizacije umjetničkih radova i znanstvene konferencije koji se provode tijekom ožujka, odnosno travnja 2023. godine. Radionice u i sa zajednicom koncipirane su na način da studenti/ice podučavaju članove različitih dubravskih zajednica društveno korisnim umjetničkim tehnikama i praksama, na što im zajednica uzvraća razmjenom znanja i organizacijom večere gdje pobliže upoznaje studenta/icu i njegovu praksu. Produkcija novih umjetničkih radova odvijat će se tijekom trajanja projekta, a zamišljenje su privremene i/ili trajne instalacije i intervencije u vanjskom prostoru Akademije.

U sklopu radionica nastat će raznovrsni, privremeni ili trajni, umjetnički radovi in situ koji će zajedno s novoproduciranim radovima biti povezani i predstavljeni kroz izložbu i performativno vodstvo na dan prezentacije (14./15. travnja).


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb

tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr
infocentar@ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content