Kazališni fašnik

Kazališni fašnik 2023.

Kazališni fašnik 2023.

Kazališni fašnik u Dječjem kazalištu Dubrava u Cerskoj 1

Narodno sveučilište Dubrava organizira veseli i šareni Kazališni fašnik koji će se održati u utorak 21. veljače 2023. u Dječjem kazalištu Dubrava u Cerskoj 1.

Na fašniku biramo najbolje maske za koje smo pripremili nagrade, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Lea Mijatović i polaznice Ritmičke igraonice Narodnog sveučilišta Dubrava.

Program počinje u 18.30 sati.

Prijava maski za sudjelovanje u izboru najbolje maske moguća je isključivo elektroničkim putem ispunjavanjem ovog obrasca.

Svim prijavljenim maskama želimo puno sreće u borbi za nagrade!

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli


Radionica izrade tradicijskih maski 

Utorak, 21. 2. 2023., Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1, od 16 do 18 sati

Fašnička prigodna radionica izvorište inspiracije nalazi u hrvatskim pokladnom običajima posebno onima koji su njegovali umijeća izrade maski ili obrazina napravljenih od drva i kože s dodacima životinjskih rogova i krzna. Ovakve maske nalazimo u hrvatskim pokladnim tradicijama Međimurja i Baranje na maskiranim muškarcima pod nazivima baukači ili buše.

Polaznici će doznati više o pokladnoj tradiciji prerušavanja, nošenja maski, razlozima postojanja običaja kroz prošlost,  te izraditi svoju masku,  obrazinu ili krinku uz pomoć stručnog voditelja. Za izradu i oblikovanje maske polaznici će moći koristiti različite materijale (karton, novinski papir, vuna, stare tkanine) uz primjenu likovnih tehnika (kolaž, tempera).

Nakon radionice polaznici s izrađenim maskama mogu sudjelovati na priredbi Kazališni fašnik te prijaviti masku za izbor Naj maske.

Broj sudionika u radionici je ograničen. Zbog korištenja skalpela i vrućeg ljepila radionica je namijenjena uzrastu djece od navršenih 8 do 14 godina.
Voditeljica: Verica Stepić

Za sudjelovanje u radionici potrebno se prijaviti i popuniti obrazac prijave najkasnije do petka 17. 2. 2022. – klikni za prijavu za radionicu


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content