Veljača u Narodnom sveučilištu Dubrava

? Pregled događanja Narodnog sveučilišta Dubrava u veljači na naše dvije lokacije: Kulturnom centru (Dubrava 51 a) i Dječjem kazalištu Dubrava (Cerska 1)!
 

Subota, 4. 2. u 10 sati, mala dvorana, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Neustrašiva Njuška

Animirani film, za djecu, svi uzrasti, ulaznice u prodaji u Infocentru svaki radni dan od 9 do 19 h ili u subotu 1 sat prije početka projekcije

Naoko neugledni pas Hank sanja velike snove. Toliko velike da želi postati pravi pravcati samuraj. E sad, nije to baš tako jednostavno kao u snovima. Najgore od svega nije ni nepoznata zemlja, ni daleki put, ni neobična hrana koja uopće ne liči na pseću, već njegov strah kako izaći na kraj sa jedinim stanovnicima te zemlje – mačkama.


Subota, 4. 2. u 18 sati, Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
Dome, slatki doma

Igrana predstava, dob 3+ , 40 minuta, blagajna je otvorena 1 sat prije početka predstave u Cerskoj 1

Kazališna predstava za djecu nastala je po istoimenoj slikovnici Svjetlana Junakovića. Priča je to o malom mišu, a u našoj predstavi o maloj mišici, koja odluči negdje drugdje potražiti svoj novi dom. Na svom putovanju u potrazi za novim domom, sreće različite životinje: pticu, sovu, majmuna, slona, devu, krokodila, pingvina. Igraju Katarina Madirazza i Danijela Evđenić


Ponedjeljak, 6. 2. u 18 sati, Galerija Kontrast, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Izložba “To smo mi, DV Markuševec”

Ulaz slobodan, otvorenje

Radovi prikazani na ovoj izložbi nastali su početkom pedagoške godine 2022./2023., a autori radova su djeca polaznici vrtićkih skupina u centralnom objektu u Markuševcu te na područnim objektima u Bačunu, Brežovanki i Bidrovcu. Izložba je otvorena do 2. ožujka 2023., radnim danom od 10 do 20 sati. 


Ponedjeljak, 6. 2. u 19 sati, Galerija Vladimir Filakovac, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Izložba “Riječka veza”

Ulaz slobodan, otvorenje

Izložba profesora s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci: Marina Banić Zrinšćak, Melinda Kostelac, Letricija Linardić, Siniša Majkus, Goran Štimac i Hrvoje Urumović. Izložba je otvorena do 2. ožujka 2023., radnim danom od 10 do 20 sati. 


Četvrtak, 9. 2. u 19 sati, mala dvorana, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Sigurno mjesto

Drama, nagrađivani, domaći, ulaznice u prodaji u Infocentru svaki radni dan od 9 do 19 h

Traumatski događaj – iznenadni pokušaj suicida – otvara procijep u svakodnevnom životu tročlane obitelji. Njihov život se mijenja iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Radnja je reducirana na ono najakutnije, kratak vremenski period i situaciju koja se svodi na najvažnije – spasiti bližnjega. Film se temelji na osobnom iskustvu autora koji ujedno igra i glavnu ulogu.


Subota, 11. 2. u 10 sati, mala dvorana, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Cvrčak i Mravica

Animirani film, za djecu, svi uzrasti, ulaznice u prodaji u Infocentru svaki radni dan od 9 do 19 h ili u subotu 1 sat prije početka projekcije

U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.


Subota, 11. 2. u 18 sati, Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
Kraljevna na zrnu graška

Igrana predstava, dob 4+, 45 minuta, blagajna je otvorena 1 sat prije početka predstave u Cerskoj 1

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena Kraljevna na zrnu graška, predstava progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost. Igraju Katarina Madirazza, Marina Stanger, Matija Major


Ponedjeljak, 13. 2. u 19 sati, Fotogalerija Dubrava, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Izložba Ivane Keser “Solvitur ambulando” 

Ulaz slobodan, otvorenje

Fotografije iz serije Solvitur ambulando (Razrješeno hodanjem) posljedice su bilježenja permanentnog hodanja zasnovanog na višegodišnjoj praksi lutanja prirodom. Ovaj dnevnički zapis uporište nalazi u meditaciji hodanjem, odabiranju puteva, nužnosti da se bude sam ili u odabranom društvu. Hodanje je amaterski čin. Ono je prije improvizacijski nego analitički čin. Hodanje kao metafora uznemiruje teritorije, anatomije, antropologije, arhitekture, geografije, povijesti, politike i kulture. U prirodu idemo da bi bili dijelom prirode, dijelom apsolutne slobode i divljine. Lutanje šumom izmiče formalnim, kontrolnim strukturama. Privremeno izmještanje u šumu odnosi se na egzil, putovanje na periferiju, iskorak u samoću. Izložba je otvorena do 9. ožujka 2023., radnim danom od 10 do 20 sati.


Četvrtak, 16. 2. u 19 sati, mala dvorana, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Trokut tuge
Komedija, satira, švedski, ulaznice u prodaji u Infocentru svaki radni dan od 9 do 19 h

Modeli Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša – ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara (Woody Harrelson) koji citira Marxa. Isprva sve izgleda savršeno poput Instagrama. No sprema se oluja i luksuznu večeru s kapetanom kvari masovni napad morske bolesti. Dio putnika i posade završava nasukan na pustom otoku. Otkrivši da samo jedno od njih zna kako uloviti ribu, hijerarhija među unesrećenicima najednom se izvrće. Trokut tuge razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.


Subota, 18. 2. u 10 sati, mala dvorana, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Mačak u čizmama
Animirani film, za djecu, svi uzrasti, ulaznice u prodaji u Infocentru svaki radni dan od 9 do 19 h ili u subotu 1 sat prije početka projekcije

Ove godine vraća se svima omiljena mačka koja voli mlijeko, prevrtljiva je i prkosi strahu. Po prvi put u više od desetljeća, DreamWorks Animation predstavlja novu pustolovinu u Shrekovom svemiru dok odvažni odmetnik Mačak u čizmama otkriva da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje sigurnosti uzeli danak. Mačak je spalio osam od njegovih devet života, iako je usput izgubio broj. Vraćanje tih života poslat će Mačka u čizmama na njegovu najveću potragu dosad – na epsko putovanje u Crnu šumu kako bi pronašao mitsku Zvijezdu želja i vratio svoje izgubljene živote.


Subota, 18. 2. u 18 sati, Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
Robin Hood

Igrana predstava, dob 6+, 70 minuta, blagajna je otvorena 1 sat prije početka predstave u Cerskoj 1

Predstava Robin Hood Dječjeg kazališta Dubrava, na kazališne daske donosi novu interpretaciju poznate legende o junaku koji se bori za potlačene i siromašne – i to tako što krade od bogatih. Ovaj lukavi odmetnik, bivši plemić, jednima hrabri pravednik, drugima pomahnitali bandit i razbojnik, bio je inspiracija mnogobrojnim autorima balada, stripova i filmova, dok u predstavi podjednako inspirira jednu tek naizgled običnu ekipu iz kvarta, koja robinhudovski rješava sitne i krupne nepravde u najbližoj okolini. Igraju Denis Bosak, Matej Đurđević, Danijela Evđenić, Katarina Madirazza, Eugen Stjepan Višić / Damian Humski


Četvrtak, 23. 2. u 18.30 sati, Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
Kazališni fašnik
Ulaz slobodan, prijave u tijeku

Narodno sveučilište Dubrava organizira veseli i šareni Kazališni fašnik koji će se održati u utorak 21. veljače 2023. u Dječjem kazalištu Dubrava u Cerskoj 1. Na fašniku biramo najbolje maske za koje smo pripremili nagrade, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Lea Mijatović.

Prijava maski za sudjelovanje u izboru najbolje maske moguća je isključivo elektroničkim putem ispunjavanjem ovog obrasca.

16 -18 sati – Radionica izrade tradicijskih maski – Za sudjelovanje u radionici potrebno se prijaviti i popuniti obrazac prijave najkasnije do petka 17. 2. 2022. – klikni za prijavu za radionicu


Četvrtak, 23. 2. u 19 sati, mala dvorana, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Tragovi
Drama, domaći, ulaznice u prodaji u Infocentru svaki radni dan od 9 do 19 h

Dugometražni igrani prvijenac Dubravke Turić s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi. Kao posljednji član nekada brojne obitelji, znanstvenica Ana suočava se s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postati će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume.


Subota, 25. 2. u 18 sati, Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
Peća i vuk

Lutkarska predstava, dob 4+, 35 minuta, blagajna je otvorena 1 sat prije početka predstave u Cerskoj 1

Simfonijska bajka Peća i vuk ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva, praizvedena 1938., priča je o dječaku Peći, hrabroj Ptičici, nespretnoj Patki, lukavom Mačku i strašnom Vuku, koji se jednog sunčanog jutra nađu u nezamislivoj pustolovini. Bajka je specifična po tome što osim narativnog dijela, svaki od likova ima i svoju glazbenu pratnju. Glavna zamisao tvorca Peće i vuka bila je skladati djelo koje će predstavljati prvi susret one „najzahtjevnije“ publike s klasičnom glazbom, a pritom se zabaviti. Igraju Jakov Gavran, Luka Stilinović i Petra Težak


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content