Koncert klasične glazbe: Gudački kvartet Cadenza Zagreb

Petak, 11. studeni, 19.00 h, predvorje, Kulturni centar, Dubrava 51 a

Koncert klasične glazbe: Gudački kvartet Cadenza Zagreb

Krešimir Marmilić, violina
Ivan Zovko, violina
Tea Grilec Nežmahen, viola
Vinko Grubešić, violončelo

Ulaz slobodan


PROGRAM koncerta:

Jean Sibelius: Andante festivo

Luigi Boccherini: Gudački kvartet u  E Duru, Op. 33, No. 1, G. 207

                                Rondeau- Allegreto Lantarello

Anđelko Klobučar: Tri stavka za gudački kvartet

                            Nedjeljna šetnja /Intrada, Arioso / U parku, Finale / Igra

Felice Giardini: Gudački kvartet br.4 u Es Duru

                            Andante / Adagio / Allegretto

Vardapet Komitas – Aslamazyan:

                                     Minijature na armenske narodne teme

Shogher Jan ( Kakavik)

The Red Shawl Al Ayloughs

Clouds

Little Partridge


BIOGRAFIJA KVARTETA

Gudački  kvartet «Cadenza Zagreb» osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, «Cadenza» se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima iznimne prilagodbe.

„Izvrsna glazba i zadovoljna publika“, „Suptilan program raritetnog programa“, „Profinjenost muziciranja“, „Dopadljivost kvarteta Cadenza u dvorani Piatti“, „Nastupio je gudački kvartet “Cadenza” koji je impresionirao vrhunskom interpretacijom djela klasične komorne glazbe“, „Ozbilan pristup ležernim temama“, neki su od naslova kritika i osvrta s koncerata Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.

Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet Cadenza Zagreb surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.

Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet bilježi i veliki inozemni uspjeh, na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2012, ali i na gostovanju u Bergamu, u Italiji,  2013, u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Gostovanjem na Kosovu 2014. te 2015. u Albaniju, Cadenza nastavlja niz koncerata pod naslovom «Glazbene iskrice», na kojima predstavlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja. 

Repertoar Cadenze obuhvaća djela predklasike do suvremene glazbe.  Kvartet kroz svoje programe revitalizira zaboravljene skladbe i praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja.  Kod najmlađe publike, vrlo su popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom „Glazbom kroz Europu“, „Klasika za mlade“ i „Glazbena iskrica“.

Od 2007. do 2014. godine, „Cadenza“ je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata  u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas, kvartet Cadenza je sve više orijentiran za gostovanja izvan Hrvatske a sve veći broj održanih koncerata u sezoni potvrđuje njegovu vrijednost. Izdavačka kuća Nota Bene d.o.o. uz potporu Ministarstva kulture RH je objavila dva njihova nosača zvuka s djelima hrvatskih skladatelja.


*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

 

Skip to content