Papandopulo kvartet: Za svakoga ponešto

Papandopulo kvartet: Za svakoga ponešto

Papandopulo kvartet: Za svakoga ponešto

Koncert klasične glazbe: Kvartet Papandopulo “Za svakoga ponešto”

Subota 15. listopada 2022. u 19 sati, Kulturni centar, Dubrava 51 a
Ulaz slobodan


Kvartet Papandopulo predstavlja program sastavljen od glazbe raznih oblika, stilova i epoha, tematski složenih u jedinstven koncertni doživljaj. Glazba za sve uzraste ili Forma bez formalnosti. Bečka klasika i sonatni stavak, barokni concertino, istaknuto hrvatsko stvaralaštvo u kontekstu najnovijih postmodernih gibanja, tema s varijacijama u teatralnom tonu, pop-koncert.


Nikola Fabijanić sopran saksofon
Gordan Tudor alt saksofon
Goran Jurković tenor saksofon
Tomislav Žužak bariton saksofon


Program koncerta:
Ludwig van Beethoven: Gudački kvartet u F duru op.18, br 1 u obradi za saksofone Kv.Papandopulo
1. st. Allegro
Antonio Vivaldi: La Tempesta di mare
Allegro-Largo- Allegro
Mirela Ivičević: Goldspell
Jacques Petit: 10 gondolastih varijacija na temu ”Karneval u Veneciji”
Philippe Geiss: Patchwork

Papandopulo kvartet
„Najznačajniji i s punim pravom najeksponiraniji domaći komorni sastav” Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, sopran-saksofon, Gordan Tudor, alt-saksofon, Goran Jurković, tenor-saksofon i Tomislav Žužak, bariton-saksofon.
Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike.
Osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe hrvatskih i inozemnih autora te surađuju s mnogim istaknutim glazbenicima, ansamblima te orkestrima.
 
Godine 2013. objavili su prvi album Papandopulo u izdanju Croatia records koji je od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu osvojio Porina za najbolju skladbu. Tijekom više godina ovaj album bio je najprodavaniji album klasične glazbe u Hrvatskoj. Kvartet je održao preko 250 koncerata na svim poznatijim festivalima i glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj te je redovit gost na pozornicama i festivalima u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te Srbiji.
 
2015. godine Kvartet je objavio svoj drugi nosač zvuka Per quattro, a 2017. i treći album Scherzo, oba u izdanju Croatia Records, kojima je opravdao očekivanja
 
2019. godina je bila jedna od najuspješnijih godina za Kvartet Papandopulo. Osim velikog broja koncerata, u lipnju iste godine godine osvojili su “Diplomu Milka Trnina”, a nedugo nakon toga i Prvu nagradu – Grand Prix na cijenjenom međunarodnom natjecanju “3rd International Berliner Music Competition” u konkurenciji od 40 komornih sastava. Osim prve nagrade u kategoriji profesionalnih Komornih sastava osvojili su i dodatnu nagradu njujorške koncertne agencije “Manhattan Concert Artist Award”. Kao pobjednici u svojoj kategoriji imali su čast nastupiti u dvorani Berlinske filharmonije.
2021. godine osvajaju Golden Medal u kategoriji komorne glazbe na Vienna International Music Competition te posebnu nagradu koja se sastoji od objavljivanja “best of” albuma za Orpheus Classical records. Iste godine osvajaju nagradu Daniel Marušić, godišnju nagradu Osorskih glazbenih večeri za najbolji festivalski koncert.
 
Posljednji međunarodni uspjeh Kvartet bilježi 2022.godine osvajanjem Grand Prix-a na Manhattan International Music Competition i koncertnim nastupom u njujorškome Carnegie Hall-u. Uz brojne koncertne nastupe, sredinom 2022. godine izašao je, u izdanju Cantus redords i četvrti nosač zvuka Kvarteta Papandopulo pod nazivom Scene.

*Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr
Facebook Kazalište Dubrava

Skip to content