Tribina “Vratimo dignitet duhovnoj poeziji”

U petak, 18. veljače 2022. u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, s početkom u 19 sati, održat će se tribina VRATIMO DIGNITET DUHOVNOJ POEZIJI koju će voditi književnica Jasminka Domaš i dramska umjetnica Dunja Sepčić.

Ulaz je slobodan uz obavezno predočenje Covid potvrde za osobe starije od 16 godina.


Mnogi su 21. stoljeće nazivali stoljećem duhovnosti, ali te su se nade izjalovile. Tehnologija i to ne samo mirnodopska ubrzano se razvija, no ne i ljudska svijest. Upravo duhovna poezija pomaže čovjeku da u sebi nađe snagu, izdržljivost i vjeru da je promjena na bolje moguća.
Projekt Vratimo dignitet duhovnoj poeziji zajedno ostvaruju ugledna književnica i članica PEN-a i HDP-a Jasminka Domaš, danas jedna od ponajboljih pjesnikinja duhovne poezije u Hrvatskoj, i istaknuta dramska umjetnica Dunja Sepčić. Projekt je zamišljen tako da se u različitim kulturnim centrima, knjižnicama pa i na drugim mjestima najprije predstavljaju autori i autorice i njihovo pjesništvo, a zatim akademska glumica Dunja Sepčić govori stihove određenog pjesnika ili pjesnikinje.

Uz predstavljanje autora, održat će se i razgovor s publikom.

Jasminka Domaš već tridesetak godina svaki mjesec na Prvom programu Hrvatskog radija objavljuje eseje u emisiji Duhovna misao i među slušateljima uživa veliku popularnost. Česta je gošća na HTV-u, scenaristica je dokumentarnih filmova.
Dunja Sepčić desetak godina redovito radi na trećem programu HRT-a gdje interpretira poeziju i prozu u emisijama „Poezija naglas“, „Hrvatska proza“, „Antologija pripovijetke“, „Do korica“, „Radio roman“, „Radio napetica“, „Priče za velike i male“ etc. U Društvu hrvatskih književnika učestalo je angažirana na promocijama knjiga proze i poezije.

Projekt Vratimo dignitet duhovnoj poeziji podržalo je Ministarstvo kulture RH u okviru Godine čitanja.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Facebook Narodno sveučilište Dubrava

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Skip to content