Informatika za svaku dob

Upisi u nove cikluse informatičkih tečajeva počinju u ponedjeljak 10. siječnja 2022. u Infocentru Kulturnog centra radnim danom od 9 do 19 sati i traju do popunjenja maksimalnih kapaciteta grupa.


Djeca:

 • Abeceda informatike – srijedom od 18.00 do 19.30 sati
  Program: Korištenje osnovnih programa operacijskog sustava Windows. Osnove obrade teksta i tablični proračuni (MS Word, MS Excel). Izrada prezentacija (MS PowerPoint) te plakata, pozivnica i čestitki (MS Publisher). Instaliranje i brisanje programa. Korištenje pisača, skenera i USB stick-a. U Windows Movie Maker-u izrada filmova, skladanje glazbe u programu D_ejay. Rad u mrežnom okruženju. Internet i elektronička pošta. Obrazovni programi. Ispisivanje dokumenata.
 • Mala škola montaže slika i zvuka – utorkom od 18.00 do 19.30 sati
  Program: Korištenje programa Windows Movie Maker za stvaranje i uređivanje video zapisa. Umetanje slika, glazbe, video isječka te uz pomoć prijelaza i efekata učenici sami rade video zapise (filmove) s podnapisima na početku i kraju filma. Glazba bi se skladala u programu D_ejay.

Odrasli:

 • Osnove primijenjenog računalstva – ponedjeljkom i petkom od 18.00 do 21.15 sati
  Program: Operacijski sustav Windows (datoteke, mape, rad s ulazno-izlaznim uređajima i spremanje podataka – tipkovnica, miš, skener, pisač, USB stick, CD). Osnove obrade teksta (MS Word), tabličnih proračuna (MS Excel). Instaliranje i brisanje programa. Ispisivanje dokumenata. Osnove Interneta (web i elektronička pošta).
 • Poslovni programski paket – MS Office – ponedjeljkom i petkom od 18.00 do 21.15 sati
  Program: Operacijski sustav Windows. Osnove primijenjenog računalstva – MS Office (Word, Excel, Access, Outlook, PowerPoint, Publisher). Osnove komuniciranja i poslovanja Internetom. Instaliranje programa vanjskih jedinica (pisač, skener). Ispisivanje dokumenata.

Umirovljenici:

 • Osnove primijenjenog računalstva – utorkom i četvrtkom od 14.00 do 15.30 sati
  Program: Upoznavanje s računalom, ulaznim i izlaznim uređajima. Rad u operativnom sustavu (mape, spremanje, kopiranje, premještanje, ispisivanje i rad s USB stick-om). Oblikuju se dokumenti u programu MS Word
 • Osnove interneta – utorkom i četvrtkom od 16.00 do 17.30 sati
  Program: Pretraživanje, spremanje, kopiranje, ispisivanje i „skidanje“ s Interneta. Dopisivanje s elektroničkom poštom i razgovaranje korištenjem programa Skype.
 • Rad s pametnim telefonom/tabletom – srijedom i petkom od 15.00 do 16.30 sati
  Program: Potrebno je poznavanje osnova rada s tabletom/smartphonom. Ako se ne znaju osnove i ne postoji registracija na određene programe, polaznik može upisati tečaj Osnove interneta, ali će raditi na svom tabletu/smartphonu, dok će ostali raditi na računalima.

Pri upisu se potpisuje ugovor o pohađanju programa.
Maloljetne osobe na upis moraju doći s punoljetnom osobom (roditeljem ili skrbnikom) koji mora donijeti na uvid dokument s OIB-om i potpisati ugovor, također treba pripremiti i OIB maloljetne osobe koju se upisuje.
Nastava počinje u tjednu od 10. siječnja 2022.
Za ostale informacije možete poslati e-mail na ns-dubrava@ns-dubrava.hr ili nazvati brojeve telefona 01 2050 030 i 01 2050 050.

*Za pohađanje programa za osobe starije od 16 godina potrebna je COVID potvrda ili važeći dokaz o testiranju ili preboljenju.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Facebook page

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Skip to content