Srijedom u kazalište: Demokracija

U sklopu programa Srijedom u kazalište, u srijedu 1. 12. 2021. u predvorju Kulturnog centra, Dubrava 51 a, gostuje višestruko nagrađivana predstava Demokracija, autorsko dijelo Zijaha A. Sokolovića.

Predstava Demokracija je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno na sceni ispričana priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokracije.

Predstava počinje u 19.00 sati.

Tekst i režija: Zijah A. Sokolović 
Dramaturgija: Selma Parisi
Igraju: Dražen Šivak i Zijah A. Sokolović
Produkcija: ‘Demokracija – thearto/riječi prave predstave’ (direktor Silvio Parisi) i UO Grupa

Ulaznice: Ulaznice u prodaji od ponedjeljka 29. 11. 2021. do srijede 1. 12. od 9.00 do 19.00 sati u Kulturnom centru. Cijena ulaznice je 40 kuna.

*Za dolazak na program potrebna je COVID potvrda ili važeći dokaz o testiranju ili preboljenju.


NAGRADE:

XIV. TKT Fest 2016.: Nagrada publike za najbolju predstavu

XIX. Art Trema Fest 2015.: 2 nagrade – Bronzana Trema maska za predstavu i Zlatna Trema maska za najbolju mušku ulogu – Zijah Sokolović

2. Štrih Festival Beograd: 4 nagrade – Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak za najbolje muške uloge, Nagrada medijskog sponzora i Nagrada za najbolji tekst.

14. Mostarska liska 2017: Mala liska za najboljeg glumca večeri – Zijah A. Sokolović, Velika liska za najbolju režiju – Zijah A. Sokolović


KRITIKE

Zijah Sokolović i njegov glumački partner Dražen Šivak s lakoćom pričaju priču o demokraciji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, tjerajući gledatelje da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kojem živimo.

POLITIKA, 23.10.2015.

“DEMOKRACIJA” je predstava jasnih i preciznih koordinata, neoborivih argumenata, sva u raspri suprostavljenih mišljenja, stavova i tvrdnji, uronjena u vrckavi, prštavi humor ne bez jetkih žaoka autoironije i cinizma, ali nikad gruba i neotesana.

Mladen Bičanić, 31.3.2016.

Predstava “DEMOKRACIJA” je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno ispričana scenska priča o raznim oblicima uspjele – neuspjele demokracije. Glavna ideja predstave je da demokracija nije jednom dani model vladavine – nego je to proces usavršavanja društvenih i političkih odnosa. Umjetnički i glumački jezik ove predstave je neodoljiv! To je dakle, predstava – model, kako prići publici u tumačenju značajnih pojmova društvene, javne komunikacije i to s ciljem da se publika sama preispita i slobodno odluči – u ovom slučaju o izborima, a u slijedećem slučaju o vlastitom životu i njegovom smislu i dometima, npr. Veliki i značajan kazališni i društveni poduhvat, koji je tek počeo. Ali počeo je krupnim kazališnim koracima.

Osam kazališnih nagrada na regionalnim festivalima to dokazuju.

RADIO BEOGRAD – Goran Cvetković, 22.10.2015.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Facebook page

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

 

Skip to content