Koncert komornog tria Solemnis

U petak 26. 11. 2021. u predvorju Kulturnog centra održat će se koncert komornog tria “Solemnis” s početkom u 19.30 sati. Nastupaju sopranistica Nina Kobler, Krešimir Marmilić na violini i Milan Hibšer na orguljama.

Besplatne ulaznice u podjeli u Kulturnom centru od ponedjeljka, 22. studenog 2021.

Ulaz slobodan (za dolazak na program potrebna je COVID potvrda ili važeći dokaz o testiranju ili preboljenju).

Program koncerta:

Johann Sebastian Bach:                Schafe können sicher weiden

Antonio Vivaldi:                              Domine Deus

Josef Gabriel Rheinberger:           Abendlied

Matija Ivšić:                                     Pjesma Majci Božjoj Bistričkoj

Ivan pl. Zajc:                                    Zdravo zvijezdo mora (Ave Maris Stella)

Johann Sebastian Bach:               Arioso

Antonio Vivaldi:                              Nulla in mundo pax sincera

Milan Hibšer:                                  Ave Maria

Wolfgang Amadeus Mozart:       Alleluia (Exultate, jubilate)

 

Trio Solemnis osnovan je 2016. godine u Zagrebu. Članovi tria su iskusni i renomirani glazbenici, poznati domaćoj i stranoj publici već duži niz godina. Trio je do sada nastupio na mnogim domaćim festivalima (Orgulje Heferer, Zvuci orgulja Zagrebačke katedrale, Festival orguljaške baštine otoka Visa itd.) ali i u inozemstvu.

Nina Kobler (sopran) diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Istvana Römera. Poslije studija usavršava se kod prof. Gorana Listeša. Solo pjevanje upisuje također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović, a nastavlja u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko gdje je i diplomirala 2003. godine i time je postala prva osoba u Hrvatskoj s diplomom gitaristice i pjevačice. Radi kao profesorica gitare u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Krešimir Marmilić (violina) rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (USA). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza” (1995) kao i nekoliko drugih komornih sastava. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Milan Hibšer (orgulje) diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu 2002. godine. Uz studij filozofije pohađa i izvanredni studij orgulja na Institutu za crkvenu glazbu “Albe Vidaković”, a kasnije se upisuje kao redovni student. Orgulje studira kod prof. Mirte Kudrne a improvizaciju kod prof. Ante Knešaureka te diplomira 2009. godine. Završio je magistarski studij orgulja i sakralne glazbe (sa najvišim ocjenama – pohvala summa cum laude) na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Maria Perestegija (orgulje), prof. Maksa Strmčnika (improvizacija) i prof. Ivana Florjanca (orguljaška kompozicija). Za magistarski recital, izveden na orguljama franjevačke crkve u Ljubljani, dobio je Prešernovu nagradu. Predaje improvizaciju, organografiju i orgulje na Institutu za crkvenu glazbu  Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr

Skip to content