Filmski četvrtak: Projekcija “Knjiga poezije”

 
U četvrtak, 11. 11. 2021. u 19.00 sati u maloj dvorani Kulturnog centra održat će se projekcija dokumentarno glazbenog filma Knjiga poezije! Ulaz slobodan!

Film na zanimljiv način govori o nastanku posebnog i neobičnog glazbenog albuma “Knjiga poezije”. U pitanju je djelo Mladena Burnaća, zagrebačkog kantautora i člana Hrvatskog društva skladatelja, a koje je snimljeno u suradnji sa ponajboljim hrvatskih glazbenicima. Svi oni gostuju u filmu, izvode pjesme, govore o sebi, o glazbi, svojem instrumentu, te o gostovanju na ovom djelu. Sudjeluje i poznata balerina Leda Šeparović (koja je ujedno i jedina naša balerina, koja nastupa u slavnom Mikhailovskom teatru u Sankt Peterburgu). Režiser filma je Marko Dimić.

Sudjeluju:

Matija Dedić – klavir
Mila Elegović – glumica
Branimir Mihaljević – klavir
Doris Karamatić – harfa
Leda Šeparović – balerina
Matej Mihaljević – violina
Ivica Premelč – saksofon
Julijana Alimoski – flauta
Dragomir Herendić – gitara
Milo Krilanović – klavir

Posebnost samog albuma i filma je u tome, što je u pitanju uglazbljena poezija, izgovarana kroz recitacije i posebne interpretacije. Snimljeno je samo uz dvije akustične gitare, te uz povremene vrhunske domaće instrumentaliste. Mladen je načelno imao ideju objaviti zbirku poezije (budući mu stihovi već godinama izlaze u raznim zbirkama), ali se na kraju ipak odlučio za jedan, netipičan glazbeni album. Kako je u pitanju konceptualno, na trenutke i komorno djelo, koje se prati kao cjelina – odustalo se od ideje snimanja pojedinačnih video brojeva te je tako nastao i cjelovečernji art dokumentarno-glazbeni film Knjiga poezije. Mladen je ovime postao i prvi glazbenik kod nas, koji je uz novi album odmah snimio i dokumentarni film o nastanku istog. Film je izazvao veliko medijsko zanimanje, te se od ove jeseni i zime počinje prikazivati u regiji i nekim zemljama Europe (preveden je i na engleski jezik).


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr

Skip to content