Izložba “Likovna kolonija Dubrava 2021.” u Galeriji Kontrast

U Galeriji Kontrast, Dubrava 51 a, otvara se 13. rujna u 18.00 sati izložba „Likovna kolonija Dubrava 2021.“, u organizaciji Hrvatske udruga kreativnih amatera i Narodnog sveučilišta Dubrava. Izložba je otvorena do 29. rujna 2021., radnim danom od 10.00 do 20.00 sati. Otvorenje izložbe će se održati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Ulaz je slobodan.


LIKOVNA KOLONIJA DUBRAVA 2021.

13. 9. – 29. 9. 2021. 


Alenka Tominac

Likovna kolonija Dubrava 2021.

Hrvatska udruga kreativnih amatera i ove je godine u suradnji s Narodnim sveučilištem Dubrava održala, sada već tradicionalnu Likovnu koloniju Dubrava, na kojoj je sudjelovalo 24 slikarate  su nastale 34 slike. Prostor ispred Kulturnog centra bio je idealan za cjelodnevni rad na otvorenom, u hladu, s nadstrešnicom te ostalom infrastrukturom na raspolaganju, a što je najvažnije, ostvarena je sjajna suradnja s djelatnicima Sveučilišta, bez kojih mnogo toga ne bi bilo izvedivo.

Radna atmosfera bila je poletna, a društvo složno i homogeno. Svi su imali potrebno umjetničko nadahnuće, te na raspolaganju sve materijale i provijante pa je postignut najvažniji cilj: vidljivost rada, kako naše udruge, tako i Kulturnog centra u Dubravi, kao poticaj slučajnim prolaznicima za interes prema slikarstvu.

Tema slikanja nije bila strogo određena, iako je tendencija bila za motivima iz Dubrave, pa je u tom smislu naslikana crkva sv. Mihaela, prva i najstarija crkva u Dubravi, kao i najnovija crkva, crkva pape Ivana XXIII., te nekoliko starih kuća u Dubravi (koje neće još dugo…). Naslikano je mnogo lijepih i vrijednih slika koje će, nadamo se, ukrašavati domove budućih vlasnika. 

Na koloniji su sudjelovali većinom članovi HUKA-e, te nekoliko vrijednih simpatizera i dugogodišnjih suradnika udruge. Posebna vrijednost ove kolonije je da je na njoj sudjelovalo čak devet slikara s područja Dubrave (gotovo 40%), što je za svaku pohvalu, a samim time pokazuje koliko je umjetnost i kreativnost zastupljena u Dubravi. Mnogo toga dugujemo upravo Narodnom sveučilištu Dubrava koje neumorno radi na pružanju široke lepeze kreativnih radionica, s naglaskom na stalnoj školi crtanja i slikanja, a što je urodilo plodom, sve većim brojem vrijednih slikara.

Sve to i jest cilj rada i naše udruge, promoviranje kreativnost kao najveće snage u liječenju depresije, bolesti i apatije uzrokovane starošću, neimaštinom i drugim nepogodama, a poglavito novim nevoljama, onim s nemilim virusom.

Kreativnost je nemoguće potrošiti, što je više koristiš, više je imaš.

Verica Kovač


Erika Tiborc

Popis izlagača:

Verica Antolić
Teja Bogadi
Ankica Bubić
Biserka Harapin
Robert Hinkelman
Valerija Jelčić
Katarina Knezović
Blaženka Kostelac
Verica Kovač
Vinka Margan
Rikarda Matić
Irena Sara Mraz
Miroslav Poljanec
Jasenka Smrekar
Višnja Ščukanec
Božidar Škofač
Mira Šnajder
Janica Šterc
Erika Tiborc
Nedeljko Tintor
Teodora Tintor
Alenka Tominac
Ljiljana Tršan
Božica Vovk


Ljiljana Tršan


Teja Bogadi


Višnja Ščukanec

Organizator izložbe:
Hrvatska udruga kreativnih amatera
Narodno sveučilište Dubrava

fotografije s otvorenja izložbe snimio Čedomil Gros

Skip to content