Aktivna jesen za najmlađe

RITMIČKE IGRAONICE 

PROGRAM: Program uključuje plesno-glazbene igre za razgibavanje i pravilno držanje tijela, za stjecanje koordinacije, ravnoteže i pažnje, ritmičke sastave, dramatizacije i improvizacije, te plesno-ritmičke obrade kraćih kompozicija

SKUPINE: predškolska djeca
SATNICA: 64 sata tijekom školske godine, dva puta tjedno po 45 minuta
POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a


ZUMBA®  KIDS

PROGRAM: Savršen program za mlade ljubitelje plesa i Zumbe. Program obuhvaća njihovu omiljenu glazbu kroz plesnu rutinu koja je osmišljena sukladno mogućnostima uzrasta, a baziranu na Zumba formuli. Koreografija se dijeli na osnovne korake, a koraci se pamte kroz igre, aktivnosti i kulturno istraživanje elemenata strukture sata. Zumba® Kids djeci nudi platformu u kojoj mogu skakati, plesati, tresti se i ljuljati u savršenom receptu fitnes zabave. Zumba kids pomaže u razvijanju zdravog životnog stila, usvajajući fitnes kao prirodan dio dječjeg života upravo kroz zabavu. Program posebno vrednuje dječje razvojne elemente poput vodstva, poštovanja, timskog rada, pouzdanja, samopouzdanja, memorije, kreativnosti, koordinacije i svijesti kulture.

SKUPINE: od 7 do 11 godina
SATNICA: dva puta tjedno po 60 minuta, utorkom i četvrtkom od 18.45 do 19:45
POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a


FOLKLORNA IGRAONICA

PROGRAM: Folklorna igraonica program je za najmlađe gdje, se kroz igru, susreću s raznim, prilagođenim kolima, igrama te dječjim brojalicama. Tu djeca razvijaju i njeguju svoju tradicijsku baštinu te upoznaju hrvatske nošnje koje nauče pravilno odjenuti. Svoje umijeća i znanje pokazuju na produkciji u ustanovi i gostovanjima u vrtićima. Kod polaznika je razvijeno poštovanje prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi, potaknuti su na razvijanje osobne nadarenosti i samodokazivanje u području folklorne glazbe i plesova, ali i na očuvanje vlastitog identiteta.

SKUPINE: od 4 godine do 6 godina
SATNICA: 2 puta tjedno po 45 min, srijedom i petkom u večernjim terminima
POHAĐANJE: Kulturni centar Dubrava, Dubrava 51 a


DJEČJI FOLKLOR

PROGRAM: Dječji folklor obuhvaća učenje narodnih plesova, pjesama i igara iz cijele Hrvatske, te mu je svrha upoznavanje djece s izvornim folklorom. Posebna pozornost pridaje se uvježbavanju iz-vođenja pjesama i plesova, osobito vezanih uz narodne običaje kroz prigode kao što su Božić, poklade, Ivanje. U konačnici, nastoji se probuditi zanimanje, a potom sustavno upoznati, razvijati i očuvati hrvatsku folklornu baštinu, već među najmlađima.

SKUPINE: od 6 godina nadalje
SATNICA: 2 puta tjedno po 60 min, srijedom i petkom u večernjim terminima
POHAĐANJE: Kulturni centar Dubrava, Dubrava 51 a


GLAZBENA IGRAONICA

PROGRAM: Pjesmice, brojalice, ritmičke igre prilagođene vrtićkom uzrastu, slušanje glazbene literature također prilagođene za taj uzrast, te na taj način upoznavanje s glazbenim instrumentima. Upotreba jednostavnih udaraljki.

SKUPINE: vrtićki uzrast, 4 – 6 godina
SATNICA: 2 puta tjedno po 45 minuta
POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a


 

DRAMSKI STUDIO u Dječjem kazalištu Dubrava

PROGRAM: Želiš naučiti glumiti? Želiš prevladati strah od javnog nastupa? Dramski studio namijenjen je starijim predškolcima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima i starijima. Ciljevi i metode rada prilagođeni su dobi i mogućnostima polaznika. Kroz dramsko-pedagoški odgoj i obrazovanje, polaznici upoznaju i uče primjenjivati različite dramske metode i tehnike kao što su dramske igre, dramske vježbe, improvizacije i vođene improvizacije, drama u/za odgoj(u), procesna drama, improvizacijski teatar, itd. U Dramskom studiju polaznici uče surađivati s drugima, vježbaju glas i govor, poboljšavaju fizičku koordinaciju, razvijaju maštu, potiču samopouzdanje, samopoštovanje, samodisciplinu i samouvjerenost. Dramski studio omogućuje djeci i mladima da samostalno oblikuju, izvode i vrednuju osobni i skupni dramsko-scenski rad te grade novi prostor participiranja u obrazovanju i umjetnosti. Program završava izvedbom kazališne produkcije na kazališnoj pozornici.

SKUPINE: 5 +
SATNICA:  dvaput tjedno po sat vremena (60 minuta) za djecu mlađe dobi ili jednom tjedno blok sat (120 minuta) za djecu starije dobi i mlade
POHAĐANJE: Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1

 


Upisi u škole i tečajeve Narodnog sveučilišta Dubrava počinju u ponedjeljak 13. rujna i traju do subote 25. rujna 2021.
Upisi su u Infocentru Kulturnog centra radnim danom od 11 do 19 sati i subotom od 9 do 13 sati.

*Upisi u Dramski studio provode se na obje lokacije: u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1 i u Infocentru Kulturnog centra, Dubrava 51 a.

  • Pri upisu se potpisuje ugovor o pohađanju programa.
  • Maloljetne osobe na upis moraju doći s punoljetnom osobom (roditeljem ili skrbnikom) koji mora donijeti na uvid dokument s OIB-om i potpisati ugovor, također treba pripremiti i OIB maloljetne osobe koju se upisuje.
  • Nastava počinje u tjednu od 27. rujna 2021.

Za ostale informacije možete poslati e-mail na ns-dubrava@ns-dubrava.hr ili nazvati brojeve telefona 01 2050 030 i 01 2050 050.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 038
info@kazalistedubrava.hr
www.kazalistedubrava.hr

 

Skip to content