Kino Kvart: Još jedna runda

ČETVRTAK / 27. 5. / 19 SATI / MALA DVORANA / ULAZ SLOBODAN

ULOGE: Mads Mikkelsen (Martin), Thomas Bo Larsen (Tommy), Magnus Millang (Nikolaj), Lars Ranthe (Peter), Maria Bonnevie (Anika)
SCENARIJ: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
FOTOGRAFIJA: Sturla Brandth Grøvlen
MONTAŽA: Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud
DOBNA PREPORUKA: 18+
TRAJANJE: 117 minuta
DRŽAVA / GODINA: DNK, NLD, SWE / 2020
ŽANR: komedija, drama

SADRŽAJ:

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike? Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku… 

Film je dobitnik četiri nagrade Europske filmske akademije u kategorijama najboljeg filma, režije, scenarija i glumca (Mads Mikkelsen).

 

 


*Program će se održati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Tijekom događanja posjetitelji su dužni pridržavati se uputa HZJZ.
**Narodno sveučilište Dubrava zadržava pravo izmjene programa.

Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr
Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Skip to content