Izložba Dalibora Slavenskog u Fotogaleriji Dubrava

U Fotogaleriji Dubrava, Dubrava 51 a, otvara se 19. travnja u 19.00 sati izložba Dalibora Slavenskog pod nazivom “Snovi jednog putnika”. Izložba je otvorena do 7. svibnja 2021. godine, radnim danom od 10.00 do 20.00 sati. Ulaz je slobodan. Otvorenje izložbe održat će se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.


DALIBOR SLAVENSKI

Snovi jednog putnika – 19. 4. – 7. 5. 2021. 

Snovi jednog putnika

Svi smo mi putnici u vremenu i kroz vrijeme, svi sanjamo neke svoje snove.
Pred nama se nalaze isprepleteni snovi, ilustrirani umjetničkim fotografijama Dalibora Slavenskog.
Svaka fotografija je trenutak, fragment sna, ulovljen u realnom vremenu. Snovi, pretočeni u fotografije, izuzetno su snažni, intrigantni, u nekim momentima i erotični.
Fotografije koje su pred nama, šalju nam poruke koje ostaju kao vječni trag u vremenu kroz koje autor putuje.
Svaka fotografija ima svoju priču, koja je poput bljeska, te zauvijek ostaje u oku promatrača.
Kažu da je fotografija istraživanje stvarnosti koja nas okružuje. Međutim, fotografije Dalibora Slavenskog su sve, samo ne običan faktografski zapis.
One su neobične po svom istraživanju kadra, motiva i snage svjetla, svjetla koje na svakoj fotografiji ima svoj neupitan doprinos u naglašavanju prikazanog. One su i razigrane i smirujuće, a u svakoj od njih je autorov prepoznatljiv i jedinstven izričaj. Upravo iz tog razloga imaju nespornu umjetničku vrijednost i kvalitetu.
Fotografije predstavljene na ovoj izložbi, svakako ne ostavljaju promatrača ravnodušnim, dajući u isto vrijeme prostora za razmišljanje.
Mogu slobodno reći da su ove fotografije jedne od onih koje vam se urežu u ladice sjećanja i tamo ostaju pohranjene zauvijek.
Vjerujem da će svi oni koji budu u mogućnosti vidjeti ovu izložbu, ponijeti sa sobom barem djelić autorovih fotografskih snova i uživati u putovanju koje je on jednom započeo i koje i dalje traje.
Daliboru Slavenskom želim još mnogo uspjeha u njegovom putovanju kroz vrijeme. Neka njegovi snovi budu uvijek prisutni među nama.
Živjela fotografija!

Ognjen Karabegović

  Popis izloženih radova:
  1. – 32. Iz Ciklusa Snovi jednog putnika, 2009./2021., fotografska slika, 40×30 cm
33. – 35. Iz Ciklusa Snovi jednog putnika, 2009./2021., fotografska slika, 30×40 cm

Dalibor Slavenski rođen je 1974. godine u Splitu. Umjetnički je fotograf, pisac, crtač i konceptualni umjetnik. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama te na internet fotonatjecanjima. Jedan je od pionira upotrebe prvih AF foto-kamera na mobilnim platformama za stvaranje umjetničkih uličnih fotografija u Hrvatskoj. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. Član je HULU Split i Fotkluba Zagreb.

fotografije s otvorenja izložbe snimio Čedomil Gros


(iz knjige dojmova)

Izložba je potpomognuta sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. 

Skip to content