IZLOŽBA RADOVA KORISNIKA CENTRA ZA REHABILITACIJU ZAGREB

Darujmo im Božić

Narodno sveučilište Dubrava i Centar za autizam organiziraju 19. prosinca 2002. prodajnu izložbu likovnih radova stvorenih na likovnoj koloniji, na kojoj su sudjelovali polaznici Centra za autizam, afirmirani likovni umjetnici, polaznici likovnih tečajeva sveučilišta i slikari amateri, te radovi koje je ustupilo Hrvatska žena.

 

Centar za autizam

Centar za autizam je ustanova koja se bavi odgojem djece, mladeži i odraslih osoba s autističnim poremećajem i mentalnom retardacijom. Pod nadležnosti smo Ministarstva prosvjete i športa, koje odobrava i financira naše programe. Skrbimo o 280-oro djece, mladih i odraslih osoba na pet lokacija u Zagrebu, te podružnicama u Rijeci, Splitu i Odjelu za autizam u Novoj Gradišci.

Likovna radionica djeluje već 12 godina i dječje radove šaljemo na razne natječaje u zemlji i inozemstvu. Naši polaznici učestvovali su na mnogim natječajima u konkurenciji s djecom iz redovnog školskog sustava te dobili priznanja, diplome i nagrade. Na posljednjoj svjetskoj izložbi autista Autism 2000 održanoj u GOMA-i u Glasgowu, polaznica centara Mirjam Belso osvojila je drugu nagradu u konkurenciji dječjih likovnih radova. U više navrata radovi naših polaznika bili izabrani za opremanje časopisa Autizam, plakate, Novogodišnje i Uskršnje čestitke. Neki radovi krase službene prostorije sveučilišta University of the West of England, liječničke radionice, uredske prostore i stanove.

fotografije s otvorenja izložbe

Skip to content