Izložba Likovne kolonije “Dubrava 2020.” u Galeriji Kontrast

U Galeriji Kontrast, Dubrava 51 a, otvara se 12. listopada u 18 sati izložba slika LIKOVNE KOLONIJE “DUBRAVA 2020.”, u organizaciji Hrvatske udruge kreativnih amatera. Izložba je otvorena do 15. listopada 2020., radnim danom od 10 do 20 sati. 


LIKOVNA KOLONIJA “DUBRAVA 2020.”

12. 10. – 15. 10. 2020. 


Nedeljko Tintor

Hrvatska udruga kreativnih amatera

Hrvatska udruga kreativnih amatera djeluje od 2004. godine na području cijele Hrvatske, iako je njezino sjedište u Dubravi, Hrvatskog proljeća 26. Osnovana je s ciljem povezivanja ljudi različitih uzrasta, dobnih skupina i kreativnih izričaja, kao i obrazovnih i strukovnih profila. Rad udruge provodi se putem kreativnih radionica koje se održavaju gotovo svaki tjedan, kroz školice i tečajeve te likovne kolonije, ne samo u Zagrebu nego i šire, po cijeloj Hrvatskoj, kao i kroz edukativna putovanja i izlete.

Likovne kolonije u organizaciji HUKA-e postale su tradicionalne te se njihovo održavanje ustalilo kao redovita praksa. Ovo je četvrta likovna kolonija koja se održava na području Dubrave, po prvi puta ispred Kulturnog centra Narodnog sveučilišta Dubrava. Na taj potez potakle su nas nove mjere zaštite od Covida-19, stoga jeza održavanje likovne kolonije odabran vanjski prostor. Osim ove, godišnje kolonije, u organizaciji naše udruge kontinuirano se odvijaju i Kolonija “Sveti Juraj u Viru“ i Kolonija „Pakoštane“. 

Za održavanje slikarskog druženja dobili smo suglasnost,kao i svu potrebnu pomoć djelatnika Kulturnog centra Narodnog sveučilišta Dubrava, te djelatnika Gradske četvrti Gornja Dubrava. Ovime zahvaljujemo na pruženoj pomoći te se radujemo novim, budućim zajedničkim aktivnostima.

Zbog razornog potresa koji je zadesio Zagreb, a poglavito mjesta u Gornjoj Dubravi (Čučerje, Markuševec, Granešina), tema ovogodišnje likovne kolonije bila je oslikavanje sakralnih objekata koji su stradali u tom potresu. Umjetnici slikari potrudili su se dati najbolje od sebe da nam prikažu nekadašnju ljepotu oštećenih objekata. Bila nam je osobita čast kada je jedna od slika, već drugog dana, na Dan proštenja u mjestu Čučerje, poklonjena gradonačelniku grada Zagreba, kao sjećanje na lijepu župnu crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije.

Na koloniji su sudjelovali slikari, članovi naše udruge, kao i njezini simpatizeri, te polaznici radionica crtanja i slikanja Narodnog sveučilišta Dubrava. Naslikano je 30 slika te je, uz ostalo, postignut i jedan značajan cilj, a to je da postanemo vidljivi stanovnicima Dubrave te da se osvijesti postojanje naše udruge u njezinom središtu, kao i mogućnost kreativnog djelovanja i otvorenost Kulturnog centra Narodnog sveučilišta Dubrava za sva kulturna i kreativna zbivanja na području Dubrave. Moram napomenuti kako ovo nije prva, već samo jedna u nizu suradnji, te kako i ova izložba, kao i niz prijašnjih, dokazuje navedeno, na obostrano zadovoljstvo.

Predsjednica,
Verica Kovač


Jasenka Smrekar

Popis izlagača:
Ana Bubić
Đurđa Dobrovšak
Natalija Ferina
Biserka Harapin
Vesna Han
Robert Hinkelman
Rikarda Matić
Jasenka Smrekar
Marijana Stojanović
Edina Šalić
Višnja Ščukanec
Božidar Škofač 
Mira Šnajder
Janica Šterc
Erika Tiborc
Nedeljko Tintor
Ljiljana Tršan
Božica Vovk
Alicia Crapanzano de Domačinović
Verica Kovač


Edina Šalić


Vesna Han

Organizator:
Hrvatska udruga kreativnih amatera (HUKA)

fotografije s otvorenja izložbe snimio Svebor Vidmar

Skip to content