Animafest u Dubravi

 
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
 
Animafest u Dubravi /  3. – 4. 10
 
Subota 3. 10. 2020. u 11:00 h u Kulturnom centru

VAFI je festival animiranih filmova koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti. Održava se u Varaždinu od 2010. godine, a u 2018. postaje bogatiji za još jednu sekciju – riječko izdanje – RAFI, što je filmski festival animiranih filmova za djecu i mlade. Festival se nametnuo kao nezaobilazno mjesto na karti svjetskih festivala koji jednom godišnje okuplja male, ali i velike animatore, njihove voditelje, profesionalce i stručnjake iz tog područja, a sve u cilju promocije stvaralaštva djece i mladih. Raznolik program nudi uz službene projekcije i radionice, izložbu, okrugle stolove, sastanke, popratne projekcije, te svake godine prezentira zemlju partnera festivala.

Ovogodišnja selekcija filmova koji će se prikazati u sklopu Animafesta Zagreb, uključuje pobjedničke filmove Priču o morskom psu i kituGradske zvukove i Neve Tzedek, kao i dobitnike glasova publike, hrvatske filmove Prvo su došli… i Spavač.

 
Nedjelja 4. 10. 2020. u 11:00 h u Kulturnom centru
 
Moj život u dvorcu – Kada Violette iznenada postane siroče, pošalju je živjeti s ujakom Régisom u dvorac Versailles. Nažalost, on joj se nikako ne sviđa, barem isprva.
Jedne olujne noći – Vatra u kaminu zaljubi se u munju i pođe na put da je pronađe. Na tom pustolovnom putovanju sazna gdje se nalazi prava toplina. Priča o potrazi za ljubavlju.
Vrtićka priredba – Sova ravnateljica pokušava postaviti godišnju vrtićku priredbu u kazalištu. Nažalost, večer se ne odvija prema planu, a i prije no što se zastor digne niže se jedan nepredviđeni događaj za drugim.

 

 
Skip to content