Glazbeno-poetski cabaret: Adam i ona

U utorak 9. 6. 2020. zatvaramo Dane Dubrave uz glazbeno-poetski cabaret “Adam i ona” u izvedbi Adama Končića i Olivera Beloševića‼️
 
Koncert počinje u 20 sati u predvorju Kulturnog centra. Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice koje će biti u podjeli u Infocentru od utorka 2. 6. 2020. od 13 sati!

Predstava je svojevrsni povratak u prošlost našeg grada Zagreba gdje će glavni izvođač, glumac i pjevač Adam Končić interpretirati 12-tak pjesama nastalih 30-tih godina prošlog stoljeća. Njegova pratnja na klaviru je akademski glazbenik Oliver Belošević.

Navodimo neke od šlagera i kabaretskih kupleta; Ja ljubim, Za jedan časak radosti, Zdenka zar te nije sram, Frida, Zar ne znaš, Mici, Ne plači Danijelo, etc. Pored glazbenih brojeva glumac će izvoditi poznatu ljubavnu poeziju pjesnika našeg podneblja, a koji su obilježili kulturni život grada Zagreba (A.G.Matoš, A. Dedić, Ž. Krznarić, L. Prežigalo…), te priče i anegdote vezane na muško-ženski odnos kao vječne teme. Iz istog razloga upravo naslov „Adam i ona“ ovom glazbeno-poetskom kabareu čija će biti odlika interakcija sa publikom i nagrađivanje sudionika ljepšeg spola sa cvijećem. Kabare se izvodi većim dijelom na agramerštini – kajkavskom dijalektu u želji očuvanja jezika kojim je grad uvelike živio u prošlom stoljeću, a tragovi mu se još prepoznaju kod živućih građana starije generacije.

Želja je autora (Končić podpisuje i režiju i dramaturgiju) da se ova rijetka forma vrati upravo njima, ali i svima koji će htjeti upiti dašak starog Zagreba od prije otprilike 90 godina. Predstava je svojevrsna posveta jednom od zadnjih velikih kabare majstora, prerano preminulom Vikiju Glovackom (1919. – 1976.) čijih će se nekoliko pjesama također naći na repertoaru. On je upravo u vremenu kasnih 30-tih godina počinjao svoju karijeru kroz ovu formu, ali ju i nastavio nakon drugog svjetskog rata tj. po povratku iz zatvora zaduživši grad Zagreb sa nekoliko vječnih melodija (Dobro mi došel prijatel, Zadnji fijaker…).

Onaj tko je gledao Končićev samostalni prvijenac-kabare NOĆAS ĆU… u proteklih 12 godina njegovog igranja ne treba posebnog poziva na ovaj svojevrsni nastavak posvete ljepšem spolu, a svi vi koji još niste uronili u svijet raspjevanog, komunikativnog kabarea nema bolje predstave da nam se pridružite!

Tijekom događanja posjetitelji su dužni pridržavati se uputa HZJZ.
Skip to content