WALTER FRANK NIETZOLD

16. 3. – 6. 4. 2015.

Slikar i fotograf

Walter Nietzold pokušava i uspijeva slikati svoju priču, priču o tišini koja se traži u mistici njegovih misli. To je priča o sudioništvu u nekom obećanom miru. On ne nudi tuđi ugođaj, on na svojim platnima sudjeluje u mijenama svojih dana i noći.
To su slike koje intrigiraju. To je njegova potraga za mogućnostima bez namjere
da se uvučemo u njegovu priču. Ove slike sigurno izazivaju zbunjenost slučajnika kada ih vide, kao da su vidjeli dešavanja vlastitih snova.

Postavke njegovih boja, ili linija, prisiljavaju nas da prihvatimo običnost njegovog  kazivanja: njegove boje koja je čista, a linija prihvatljivo živa. Ta ekspresivna igra linija i boja također dočarava jedan intiman i oku ugodan ugođaj, i to ugođaj koji govori jezikom umjetnosti.

Vraćaju li nas ove slike u neka naša prošla prelistavanja ili njega upućuju u buduća Istraživanja, svakako zaslužuju pažnju i onih koji ga budu napadali, a i onih koji će ga
hvaliti. Ravnodušnih, što se njegovih slika tiče, neće biti.

Vladimir Vrljić Ankin

Walter Frank Nietzold rođen je 1950. godine u Sjedinjenim Američkim Državama (Ridgewood Queens, New York). Godine 1968. završio je gimnaziju Ridgewood u New Jerseyu. Od 1969. do 1971. godine pohađao je Studij likovnih umjetnosti u New Yorku i Pheonix School za reklamu i dizajn. Godine 1972. radio je za reklamnu agenciju William Esty Inc. u New Yorku. Od 2011. godine živi u Zagrebu.

fotografije s otvorenja izložbe snimio Čedomil Gros

Skip to content