KERAMIKA

Godišnja izložba likovne radionice –  4. 12. – 12. 12. 1986.


(naslovnica kataloga)

Likovna radionica Narodnog sveučilišta Otokar Keršovani organizirani je oblik okupljanja mladih koji se u slobodno vrijeme žele amaterski baviti likovnim djelatnostima. Radionica je počela radom prije šest godina u prostoru Galerije Dubrava, a sada se njeni članovi okupljaju u likovnom kabinetu Osnovne škole Dr. Ivan Ribar, gdje im je na raspolaganju i keramička peć. Stručni voditelj Likovne radionice je akademski slikar i keramičar Vladimir Kučina.

Namjera nam je potaknuti sve one koje vole likovne umjetnosti i koji se žele baviti slikanjem, grafikom ili keramikom, da kroz rad u Likovnoj radionici te svoje potrebe i zadovolje. Osim zadovoljenja tih kulturnih potreba, polaznici radionice neposredno pridonose animaciji organiziranog likovnog života u Dubravi.

Ovogodišnja izložba obuhvaća izbor najboljih radova 16-torice autora, a rezultat je vrlo uspješne suradnje Narodnog sveučilišta Otokar Keršovani i Osnovne škole Dr. Ivan Ribar.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na pomoći i Kemijskom kombinatu Chromos, OOUR-u Pigmenti, te Tvornici posuđa, emajla i keramičkih glazura Gorica.

Popis izlagača:
Alan Balen, Dejan Borojević, Mario Čubek, Roland Goršić, Nenad Gruić, Tomislav Jakšić, Zlatko Jarni, Severđan Jašarovski, Dragan Jovanović, Krešo Klarić, Robert Mance, Andrej Prugovečki, Zoran Sever, Ivica Škrlec, Dejan Tolp i Željko Tomac.

Vladimir Kučina rođen je u Zagrebu 1940. godine. Završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao na Akademiji likov­nih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Raula Goldonija. Radi kao likovni pedagog u Osnovnoj školi Dr. Ivan Ribar. Samostalno izlaže od 1965. godine. Sudionik je mnogih kerami­čkih simpozija u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je vise domaćih i međunarodnih nagrada i prizna­nja.

Skip to content