IZLOŽBA POLAZNIKA LIKOVNE RADIONICE ANKIN

23. 2. – 13. 3. 2015.


Ljubica Đenadija

Kažu kako radost nije potrebno objašnjavati. Ali, potrebno je radovati se s onima koji slikajući radost iskazuju. Oni plijene svojom jednostavnošću i privlače nas svojom iskrenošću slikanja. Mislim da je potrebno hvaliti ovo stvaralaštvo koje iz nutarnje radosti i napora pred nas podastire osobnu istinu iskazanu žarom slikanja. Radovati se stvaranju ili stvarati u radosti, najviše je što se može, i tada osjećamo kako iz djela progovara autorska istina zapljuskujući nas čistoćom i snagom svoga biti ili ne biti.

Ponuđena nam je na dar ljepota toga stvaranja ostavljajući trag radosti i istinski doživljaj koji i traži, i nudi stvaraočevu priču.

Sama izložba ima višestruku svrhu. Služi kao ogledalo pomoću kojeg se može sagledati vrijednost prijeđenoga puta, ali i prepoznati odraz vlastitih mogućnosti, uočiti izvorno (osobno) i naslijepo prihvaćeno.

U nadi da se na ovoj izložbi primjećuje otvorenost likovne radionice-igraonice za raznolikost, radovi i naprednih i početničkih slikara svakako nude iskustvo prijeđenog puta. Pogrešno bi ih bilo gledati u nekoj drugoj ulozi.

Vladimir Vrljić Ankin


Sanja Troskot

Popis izlagača:
Jasmina Sarić Čedić, Marina Kavur, Ljubica Đenadija, Berislav Janda, Danijela Pavliško, Emina Kovač, Antonija Radić, Vesna Špoljarec, Sanja Troskot


Emina Kovač


Berislav Janda


Antonija Radić

fotografije s otvorenja izložbe snimio Čedomil Gros

Skip to content