TRI U JEDAN

Izložba izabranih slika s likovnih kolonija Kulturno umjetničkog društva „Ruža Prigorja“ 2017. – 2019. – 16. 9. -1. 10. 2019.


Josip Zeman

Tri u jedan

Izložba nazvana Tri u jedan zahvaća izbor slika s posljednje tri likovne kolonije u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Ruža Prigorja“ Neprekidno su održane od 2017. do 2019. godine u prostorijama tog društva, u Novačkoj ulici 200, zagrebačka Gornja Dubrava.

Riječ je o umjetničkim djelima koje šira javnost još nije imala prilike vidjeti. Rađene su u tehnikama kao što su: ulje, akril, tempera, akvarel… Autori su sami odabirali teme koje su odgovarale njihovom senzibilitetu i rukopisu.

U spomenutim kolonijama sudjelovali su akademski slikari, kipari i grafičari, kao i oni samouki, uključujući i one samouke, njih dvadesetak, iz Zagreba i bliže okolice. Svojim su prepoznatljivim djelima obogatili fundus slika Kulturno umjetničkog društva „Ruža Prigorja“.

Takvim smislenim okupljanjem i kreativnim druženjem naših eminentnih umjetnika, unapređuje se likovno stvaralaštvo u istočnom dijelu Zagrebačkog prigorja, kao i Dubrave, te Grada Zagreba.

Slikama nastalim u tom razdoblju možemo dati visoku ocijenu, no, u konačnici najbolji sud donijet će nepristrani posjetitelji ove lijepe izložbe u Galeriji Kontrast, Narodnog sveučilišta Dubrava.

Zoran Prica
Predsjednik KUD-a Ruža Prigorja

                     
Nedjeljko Tintor                                              

Popis izlagača:
Justina Tina Čorić
Zlatko Čular
Hajlali Fabijanić
Ines Zgombić
Robert Hinkelman
Kristina Jeić
Biserka Konečny
Višnja Kruhak Štefić
Stiv Matić
Željka Nemec
Zlatko Nežić
Željko Platiša
Ljubica Prica Tomac
Adrijana Stojanović
Ksenija Talijančić
Nedjeljko Tintor
Zlatko Tušek
Gordana Vukorepa
Josip Zeman
Željko Zima


Zlatko Čular


Zlatko Nežić


Kristina Jeić


Zlatko Tusek

fotografije s otvorenja izložbe snimio Čedomil Gros

Skip to content