Zumba

ZUMBA je jedinstvena  kombinacija vježbe i plesa, napravljena tako da fitness učini uzbudljivim iskustvom. Garantira vam dobru zabavu uz motivirajuću glazbu latino ritmova i jednostavnu koreografiju koju svaka polaznica lako može pratiti.

Zumba trening je idealan za sve one koji se nikada nisu bavili plesom i za početnike koji nikada nisu sudjelovali u grupnim fitness treninzima. Trening traje 60 minuta i objedinjuje osnovne principe aerobnog, intervalnog i treninga otpornosti, čime se pospješuje potrošnja kalorija, poboljšava rad kardiovaskularnog sustava i jačanja cijelog tijela. Plesni pokreti na bazi kardio vježbi su laki za praćenje, a obuhvaćaju oblikovanje nogu, ruku, trbušnih mišića i najvažnijeg mišića tijela – srca.

Jedno od načela Zumba treninga je da se održava intervalni trening . To znači da se krećete iz jedne plesne koreografije na sljedeću u koracima, kao što su ples salsa za 5 minuta , hip hop za 5 minuta, merengue za 5 minuta i tako dalje. Vaši otkucaji srca i disanje se razlikuje ovisno o kretanju i zahtjevima vježbe i koreografije. To omogućuje ubrzanje vašeg metabolizma, a time i sagorijevanje kalorija dok radite vježbe, kao i dok mirujete.

Iako tempo može biti previše zahtjevan za osobe koje se prvi puta susreću sa Zumbom i starije osobe, dobra stvar je što si sami možete dozirati jačinu kojom izvršavate vježbe. Primjerice, prvi puta ćete se spuštati u čučanj do pola, a kasnije dozirati koliko je više moguće.

Provjerite nosite li udobnu odjeću, tenisice i uvijek sa sobom imajte bočicu vode. Da biste ovladali Zumbom potrebno je vremena, zato naoružajte se dobrom voljom, izvucite zadnji atom energije i pridružite nam se na treningu . Mi vam nudimo iscrpan trening, puno znoja, smijeha, dobre glazbe, plesa i vježbe.

Za sve informacije kontaktirajte Infocentar na  broj telefona: 01 2050 050 ili na mail: infocentar@ns-dubrava.hr

Za detaljne informacije i termine plesnih i rekreativnih programima kliknite OVDJE.


Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Facebook page

Kulturni centar i Infocentar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050
www.ns-dubrava.hr

Skip to content