Srijedom u kazalište

Jesenski nastavak programa Srijedom u kazalište donosi po jednu kazališnu predstavu nezavisnih kazališnih skupina mjesečno, s repertoarom za odrasle, u malu dvoranu Kulturnog centra, Dubrava 51 a.

Sezonu otvaramo 23. listopada s predstavom Gola u kavezu Kazališta Moruzgva.

Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu. Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Predstava o trima prijateljicama progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti. Kazalište Moruzgva u radu je na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već duži niz godina! (izvor: www.moruzgva.com)

*Rezervacije moguće od ponedjeljka 14. 10. 2019.

 

Već 6. studenoga ugostit ćemo Dražena Šivaka s genijalnom predstavom Mistero Buffo u produkciji Kazališta Grupa.

Ovaj virtuozni komad jedan je od najvećih izazova za glumce, ne samo zbog vrtoglave izmjene brojnih likova i stilova igre, nego i iskonskog žara i scenskog šarma koji izvođač treba pronaći kako bi držao pažnju publike, poput putujućih glumaca iz doba srednjeg vijeka, po čijim tekstovima je i nastao ‘Mistero Buffo’. U kombinaciji u kojoj se isprepliću humor i tragedija, kroz stalni kontakt s publikom, odvija se ono zavođenje koje poznaju klaunovi, harlekini, lakrdijaši i putujući glumci, ti svestrani umjetnici koji su banalno pretvarali u neprolazno. Za potrebe ove predstave, glumac Dražen Šivak transformirat će se u preko 30 likova. (izvor: www.tportal.hr)

*Rezervacije moguće od ponedjeljka 28. 10. 2019.

 

Kazališnu godinu zaključujemo 4. prosinca s predstavom Prvi muževi se bacaju u vodu, u produkciji Tvornice smijeha.

Duhovita je to komedija koja progovara o vječitoj temi muško-ženskih odnosa iz pogleda sasvim različitih ženskih likova. A sve one, i to čak njih šest, donosi samo jedna glumica – legendarna Jadranka Elezović. Jadranka Elezović glumica je koju zaista ne treba posebno predstavljati. Iza nje je više od 40 godina umjetničkog staža s brojnim kazališnim i televizijskim ulogama kojima je odavno kupila domaću javnost, a najaktualnija je ona babe Stane Skorupović iz serije Na granici. (izvor: www.dalmacijadanas.hr).

Skip to content